David De Gea pod mikroskopom

[postlink]https://topicsmagazine.blogspot.com/2011/07/david-de-gea-pod-mikroskopom.html[/postlink]Otkako je Edwin Van Der Sar objavio da će se umiroviti na kraju sezone Unitedovi fanovi su znali da ce biti barem jedna kupnja u ovom prjelaznom roku, golman.Nakon sto je Schmeichel objavio da ce se umiroviti Unitedu je trebalo 6 sezona da nađe dostojnu zamjenu. Nekoliko golmana je pokušalo zamjeniti "Velikog Danca" nije uspjelo sve dok Van Der Sar nije dosao 2005. Ovaj put Ferguson je odlucio da nece ponoviti istu pogrešku pa je potpisao Španjolca Davida De Geu za oko 17 miliona funZa De Geu se ocekuje a postane broj jedan Špajolske reprezentacije pridružio se Atletico Madridu sa 10 godina. Debitirao je za prvu momcad malo prije 18 rođendana, nastupao je za sve mlade selekcije Španjolske.
De Gea ima veliki izazov nadopuniti mjesto Edwina Van Der Sara.


Prednosti:

De Gea je odličan u zaustavljač udaraca i poznat je po tome da je u Atleticu briljirao kad su im trebali ključni bodovi.Kao i Van Der Sar odličan je organizator obrane što bi trebalo pomoći ekipi.
Moglo se vidjeti kada Van Der Sar nije bio na golu obrana je bila znatno slabija jer drugi golmani nisu imali utjecaja kao legendarni "Leteći Nizozemac". Također De Gea je poznat kao sjajan u obrani kaznenih udaraca.

Slabosti:

Jedna od najvećih slabosti De Gee je nedostatak iskustva ima samo 84 nastupa za seniorski klub.Pošto je poznato da golmani svoje vjestine pokazuju u kasnijem dijelu karijere De Gea će se kao jako mladi golman morati dokazati.

Itekako je važan podatak da De Gea nikada nije igrao utakmicu Lige Prvaka, to stavlja veći pritisak na njega.Dokaz tome je Tim Howard bivši golman Uniteda koji je napravio veliku pogrešku u Ligi Prvaka 2004. protiv Porta. Reagirao je nespretno na jedan slobodan udarac lopta se odbila igraču Porta i ekipa Josea Mourinha je prošla dalje i na kraju osvojila naslov. Također iznenađuje činjenica da De Gea ne pozna dobro engleski jezik što bi moglo biti ključno u sporazumjevanju sa obranom.

Mogućnosti:

Manjak iskustva kod Davida De Gee može biti slabost, ali i prilika, prilika da napravi jedno veliko ime tako da služi jednom od najvećih klubova na svijetu.Došavši u United tako mlad ima priliku postati jedan od najdugovječnjih igrača Uniteda ako pruži konstantno dobre prestave i odluči ostati u klubu.

Prijetnje:

Nikad nije lako preći iz La Lige u Premiership zbog različitih stilova nogometa koje vladaju.Engleska u kojoj će se De Gea više suočiti sa visokim loptama i ubačajima u šesnesterac nego u Španjolskoj.Morat će biti siguran u svojim ako će ići na hvatanje ili boksanje lopte.

Također igrači su fizički jači u Premiershipu mladi španjolac će se morati brzo prilagoditi ili će biti odnesen u gotovo svakom duelu s protivničkim igračem koji će se s njim boriti za visoke lopte.

Vrijeme će pokazati da li će se De Gea pokazati uspjehom ili skupim promašajem. Za sada De Gea je na Old Traffordu i navijači se nadaju da će tamo dugo ostati.

Autor: http://manunitedserbiaandbalkan.blogspot.com/

0 коментара:

Постави коментар