Kagawa: "Priče o Manchester Unitedu su samo medijske špekulacije"

[postlink]https://topicsmagazine.blogspot.com/2011/07/kagawa-o-manchester-unitedu-su-samo.html[/postlink]
Japanski reprezentativac Shinji Kagawa, koji je protekle sezone zasjao u dresu dortmundske Borussie, sa kojom je osvojio naslov prvaka Njemačke, kaže kako nema nikakve istine u pričama tome da bi ovog ljeta mogao preseliti u redove Manchester Uniteda.

Prema riječima 22-godišnjeg fudbalera radi se o klasičnim medijskim špekulacijama bez temelja, dok se on fokusiran isključivo na to da ponovno izbori svoje mjesto u ekipi do početka sljedeće sezone koje je izgubio kada je u januaru slomio kost u stopalu.


"Mogu samo reći da sam u Dortmundu pronašao prelijepo mjesto za igrati fudbal i osjećam se ugodno ovdje." rekao je Kagawa za njemački dnevnik Westdeutsche Allgemeine Zeitung.

Kagawa je slomio kost u stopalu u januaru igrajući za reprezentaciju Japana na Azijskom kupu, a na teren se vratio na samom kraju sezone. Sada se želi što bolje pripremiti za novu sezonu Bundeslige koja starta već 5. avgusta.

"Ja sa svoje strane najprije moram naporno raditi kako bih se vratio u tim Borussije, ne mogu trošiti vrijeme na druge stvari." dodao je Japanac, koji je u svojoj prvoj sezoni u Njemačkoj odigrao sedamnaest bundesligaških utakmica i postigao osam golova.

Talentovani Japanac sa Borussiom ima ugovor do 2013. godine, ali kaže kako se u budućnosti može zamisliti kako igra u dresu nekog od najvećih evropskih klubova.

"Kada gledate Ligu prvaka na televiziji možete vidjeti neke doista vrhunske klubove. To vam daje puno razloga za razmišljanje i mogućnosti koje se otvaraju." zaključio je Kagawa.



Izvor: premiership-balkan.com

0 коментара:

Постави коментар