Kleverli i Velbek o šansama u prvom timu

[postlink]https://topicsmagazine.blogspot.com/2011/07/kleverli-i-velbek-o-sansama-u-prvom.html[/postlink]
Specijalno za manutd.com Tom Kleverli i Dani Velbek su nakon dolaska u Sijetl odvojili vreme za intervju u kojem su govorili o šansama u prvom timu i nekim drugim stvarima.




Obojica ste prošlu sezonu proveli na pozajmicama, kako je vi ocenjujete?
Tom Kleverli: Bilo je to odlično iskustva za obojicu. Ukupno smo odigrali preko 60 utakmica i dali 10 golova, tako da moram reći da je sezona bila interesantna i što je najvažnije, mnogo nam je pomogla.

Kakva je razlika između odlaska na pozajmicu i igranja za Junajted?
Dani Velbek: Da smo prošle sezone ostali u Junajted, niko od nas dvojice se ne bi naigrao. Otišli smo u Sanderlend, odnosno Vigan, i borili smo se za mesto u timu, bila je to dobra sezona za obojicu.

Kao mladi igrači, verovatno odlazak na pozajmicu vidite kao pozitivnu stvar? Da li ste spremni na eventualni odlazak iz Mančestera, kako bi uspeli i napredovali u ovoj igri?
Tom Kleverli: Definitivno. Teško je za svakog mladog igrača da se probije u nekom od jačih timova Premier lige. Morate imati specijalan talenat kako bi se ušetali u prvi tim. Pogledajte Džeka Vilšira, on je svoje pozajmice odradio i sada je jedan od ključnih igrača Arsenala.

Koliko ste uživali na Evropskom prvenstvo za igrače do 21 godine i koliko ste znanja stekli?
Dani Velbek: Očigledno, bio je to dobar i jak turnir, odigrali smo kao tim ali sam siguran da su svi razočarani našim rezultatima. Svesni smo svog kvaliteta koji pokazujemo na treningu, ali na terenu to jednostavno nije funkcionisalo. Svima je žao zbog toga, mislim da moramo promeniti mentalitet. Mislim da je to ključ, kada je pobeđivanje drugih timova u pitanju.

Obojica ste na korak od prvog tima. Da li želite da se oprobate u prvom timu ili želite ponovo na pozajmicu?
Tom Kleverli: Što se mene tiče, ja sam bio poslednje dve sezone na pozajmicama i sada želi da ostanem i impresioniram menadžera, želim da treniram i dobijem respektabilni broj šansi da se pokažem.
Dani Velbek: Da, definitivno želim da ostanem. Na pozajmicu gledam kao na priliku koja će mi pomoći da igru podignem na viši nivo, ali sada jednostavno želim da ostanem gde mi je mesto, a to je Mančester.

Znači, osećate se kao da pripadate jednom od najjačih timova današnjice?
Tom Kleverli: Biće to veliki test, igramo u najjačoj ligi sveta. Predpostavljam da svi mladi igrači misle: "Mogu li uspeti, mogu li igrati na ovako visokom nivou?" Mislim da smo obojica pokazali koliko možemo i ove godine moramo da ponovimo prošlogodišnje partije.

Mečevi na turneji su idealna prilika mlađim igračima da impresioniraju menadžera.
Dani Velbek: Da, svi pokušavaju da dobiju kondiciju i uđu u igrački ritam. Kada jednom zakoračite na takve utakmice, nećete je gledati kao prijateljsku, daćete svoj maksimum i pokušati da zadivite trenera.

Kada je Junajted osvojio titulu pobedom nad Blekburnom, gde ste gledali utakmicu i kako ste proslavili?
Tom Kleverli: Ne sećam se, ali znam da je Junajted osvojio titulu u nedelju, a ja sam sa Viganom igrao u subotu. Bio sam kući sa prijateljima.
Dani Velbek: Gledao sam utakmicu sa par saigrača iz Sanderlenda, sećam se kako sam se radovao kada je penal dosuđen za Junajted.

Nekoliko starijih igrača je napustilo klub, ekipa je dosta mlađa sada. Da li vas to brine?
Dani Velbek: Svi su mladi i željni uspeha. Uvek ciljamo na najviše domete i pokušavamo da se poboljšamo iz godine u godinu, tako da na podmlađivanje ekipe gledam kao pozitivn stvar.
Tom Kleverli: Definitivno, imamo nekoliko sjajnih igrača. Većina mladih u klubu imaju dosta iskustva. Tu su igrači poput Gigsija, Rija, Vide i Parka, svi oni iza sebe imaju tri finala Lige Šampiona, šta vam više treba?

0 коментара:

Постави коментар