Glazeri polako čiste dug, ali...

[postlink]https://topicsmagazine.blogspot.com/2011/09/glazeri-polako-ciste-dug-ali.html[/postlink]
Iako je nedavno objavljeno da je Manchester United uspeo da otplati oko 20% duga, navijači Manchester Uniteda i dalje žele porodicu Glazer što dalje od Old Trafforda.
Nakon osvojene titule Premier lige, komercijalni prihodi su znatno porasli, pa je Manchester United uspeo da ostvari prihode od preko 100 miliona funti,  a pola te sume je izdvojeno da se pokrije kamata. Ipak, navijačka organizacija "MUST" (Manchester United Supporters Trust) i dalje pokušava da "protera" Glazere iz kluba, a kao nove vlasnike vide konzorcijum iz Singapura (slika) koji je spreman da kupi klub i pokrije sve dugove.

"Komercijalni tim Manchester Uniteda je očigledno pametan, ali samo jedan čovek donosi ogromne prihode u klub, a to je Sir Alex Ferguson i njegovi trofeji. Dok se finansijska situacija u klubu stabilizuje, rezultati pokazuju da su Glazeri ponovo uzeli novac iz kluba, tačnije 51 milion funti kako bi odplatili sopstveni dug koji nema veze sa klubom. To je novac koji je klub zaradio, u klubu mora i da ostane, umesto toga, novac završava na Floridi gde Glazeri otplaćuju sopstveni dug. To je samo jedan od razloga zašto želimo da klub bude prodat biznismenima iz Singapura." kaže jedan od portparola MUST-a.

Izvor: manutd.rs

0 коментара:

Постави коментар