Pogba u prvom timu

[postlink]https://topicsmagazine.blogspot.com/2011/09/pogba-u-prvom-timu.html[/postlink]
Fergusonu nije dosta dece u prvom timu Mančester junajteda. Škot odlučio da prvom timu pripoji i Pola Pogbu, Francuza koji je sa 16 godina došao u Junajted iz Avra i od koga navijači očekuju čuda na osnovu onog što je pokazao igrajući za rezerve.

Aleks Ferguson je odlučio da prvom timu pripoji Pola Pogbu, 18-godišnjaka koji je do sada igrao za rezervni tim Junajteda, kao i za omladince sa kojima je osvojio Omladinski kup prošle godine.

Pogba je u Junajted stigao sa nepunih 16 godina iz Avra u transferu koji je u tom trenutku izazvao kontroverze da bi na kraju Junajted platio Avru kompenzaciju u iznosu koji nije obeledonjen. U međuvremenu, Francuz koga upoređuju sa Patrikom Vijerom, uglavnom zbog izgleda i visine, igrao je za rezerve i omladinski tim i uz Ravela Morisona, igrač je koga svi navijači Junajteda žele da vide u prvom timu.

Ferguson je danas obelodanio da će Pogba od sada trenirati sa prvim timom, da će i dalje igrati za rezerve, ali i da će verovatno nastupiti protiv Lidsa u Liga kupu.

"Pogba će trenirati sa prvim timom i to je prvi korak. Posle toga videćemo kad će krenuti dalje. Najverovatnije će igrati u Liga kupu protiv Lidsa i to će mu biti dobra prilika da se dokaže" - rekao je Ferguson.

Ferguson je nedavno, kad je rekao da neće dovoditi pojačanja u veznom redu, upravo apostrofirao da ne želi da i Pogba ode iz tima kad mu istekne ugovor zbog toga što mu nije pružena šansa, kao što su to uradili Đuzepe Rosi i Pike.

Pogba je nedavno na oproštaju Pola Skolsa od aktivnog igranja fudbala dobio čast da zameni legendu Junajteda. I to dovoljno govori o tome koliko nade Junajted polaže u njega.

Pored Pogbe, očekuje se da i Ravel Morison uskoro dobije šansu. Problem sa njim je međutim što fizički nije spreman za seniorsku konkurenciji, a takođe ima i previše problema sa zakonom za dečaka od 18 godina. U Junajtedu se za sada trude da najtalentovanijeg tinejdžera u Engleskoj održe na slobodi.

0 коментара:

Постави коментар