FA Cup: Osveta Uniteda ili…?

[postlink]http://topicsmagazine.blogspot.com/2012/01/fa-cup-osveta-uniteda-ili.html[/postlink]
Manchester City i Manchester United ponovo na megdanu 8. januara u FA Cupu. Policija spremna.

Englezi su “izmislili” fudbalske huligane, decenijama su imali problem sa nasiljem na stadionima i oko njih.

Onda je gvozdena ruka  nekadašnje premijerke Margaret Thatcher zavela red.

Sada više niko ne smije ni da pomisli da napravi neki nered na stadionu, jer mu odmah prijeti višegodišnja zabrana prisustvovanja utakmicama.

Iako je huliganstvo protjerano sa stadiona u Engleskoj, odnosno u Premiershipu, dešavaju se tu i tamo incidenti. Zato je policija u pripravnosti.

Da je to tako svjedoči i zanimljiva informacija objavljena na BBC da će policijaci, koji budu obezbjeđivali meč 3. kola FA kupa dva Manchestera biti u punoj opremi za razbijanje demonstracija.

Manchesterski derbi uvijek je bio više od igre, kao što je to slučaj i sa ostalim klubovima u Evropi koji su iz istog grada. Ove godine, međutim, susreti Cityja i Uniteda imaju i dodatnu takmičarsku draž, jer se bore za titulu, a biće i takmaci u FA Kupu.

United će doći na “Etihad” stadion u nedjelju, 8. januara poslije blamaže u posljednjem derbiju. City je 23. oktobra 2011. godine deklasirao United na Old Traffordu 6:1, što je jedna od najvećih pobjeda u istoriji manchesterskog derbija.

Prošle godine, Manchester City izbacio je United u polufinalu FA Kupa, pobijedivši ga 1:0 golom Yaya Tourea, a potom je City osvojio trofej (prvi poslije suše od 35 godina).

Izvor: premiership-balkan.com

0 коментара:

Постави коментар