Najava: Newcastle vs Manchester United

[postlink]http://topicsmagazine.blogspot.com/2012/01/najava-newcastle-vs-manchester-united.html[/postlink]
United će na gostovanju kod Newcastlea tražiti prvu pobjedu u Novoj godini. Da će biti lako nemožemo reći, pogotovo nakon iznenađujućeg poraza od Blackburna. City trenutno bježi 3 boda nakon večerašnje pobjede, ali uz utakmicu više. Zato sutra samo pobjeda dolazi u obzir.

United je u subotu doživio veliki šok. Poraz od Blackburna na Old Traffordu bio je veoma iznenađujući, ali sada imaju priliku za popravni koji ne smiju prokockati jer je City dobio malu prednost od 3 boda. U ekipu se vraćaju Giggs, Rooney i Ferdinand.

Manchester United
Što se tiče ozljeđenih igrača Uniteda sve je već poznato. Na listi su Nemanja Vidić, Ashley Young, Tom Cleverley, Michael Owen i Jonny Evans. Chris Smalling neće biti spreman za sutrašnji meč, ali Sir Alex će vjerovatno imati na raspolaganju Ryana Giggsa, Ria Ferdinanda i Wayne Rooneya. 

Newcastle United
Alan Pardew se nada da će imati Gabriela Obertana za ponovni susret sa bivšim klubom. Pardew će imati Demba Ba i Cheick Tiotea bez obzira na njihove obaveze za Afrički kup. Steven Taylor, Danny Guthrie i Sylvain Marveaux su out za sutrašnji meč.

Posljednji sastanak
Zadnji susret ove dvije ekipe završio je neriješenim rezultatom 1:1 na Old Traffordu, ali veoma sumnjivim penalom Newcastle je došao do gola.

Utakmicu sudi Howard Webb.

Mogući sastav: Lindegaard, Rafael, Ferdinand, Jones, Evra, Valencia, Carrick, Park, Nani, Rooney, Welbeck

ZABRANJENO KOPIRANJE!

0 коментара:

Постави коментар