United želi Modrića da bi zadovoljio Rooneya?

[postlink]http://topicsmagazine.blogspot.com/2012/01/united-zeli-modrica-da-bi-zadovoljio.html[/postlink]
Hrvatski nogometni reprezentativac Luka Modrić je igrač kojeg Manchester United želi dovesti kako bi svoju najveću zvijezdu Waynea Rooneya uvjerio da klub s Old Trafforda i dalje predstavlja silu u engleskom nogometu.

Piše tako novinar Daily Maila Derek Hunter, uz dodatak da će menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson za takav epilog ipak morati pričekati ljeto, kao i da će, želi li realizirati transfer, morati platiti Tottenhamu čak 50 miliona funti.

Modrić se dokazao kao jedan od najboljih veznjaka u Evropi, a kako je prošlog ljeta odbijena Chelseajeva ponuda teška 40 miliona funti, nagađa se da će samo nemoralna ponuda slomiti otpor "spursa".

"Crveni vragovi" ove sezone imaju posebno velikih problema u veznom redu i nisu uspjeli pronaći adekvatnu zamjenu za Paula Scholesa koji se umirovio u maju prošle godine. Napadači ne dobivaju dovoljno upotrebljivih lopti, te je stoga Ferguson ponekad morao prisilno povlačiti Rooneya duboko u vezni red i odvlačiti ga od suparničkog gola pred kojim predstavlja najveću opasnost.

Izvor: source.ba

0 коментара:

Постави коментар