Najava: Manchester City vs Manchester United

[postlink]http://topicsmagazine.blogspot.com/2012/01/najava-manchester-city-vs-manchester.html[/postlink]
Danas se u 3. kolu FA kupa sastaju dvije vodeće momčadi Premier lige, Manchester City i Manchester United. Žrijeb je odlučio da već u ovoj fazi odmjere snage dva ljuta rivala. Pred Unitedom je prilika da se osveti za bolni poraz na Old Traffordu, ali i pred Cityom je prilika da još jednom savlada United koji ove sezone ne bilježi baš sjajne rezultate. Utakmica je na programu od 14:00 h.

Nakon pet uzastopnih pobjeda, uslijedila su dva uzastopna poraza i tako je City dobio malu prednost od 3 boda nad Unitedom. Ali Ferguson je izjavio da nema potrebe za panikom tako da nam ostaje da vjerujemo iskusnom Škotu.

Manchester United
Rio Ferdinand, Ryan Giggs i Wayne Rooney su spremni za današnji meč, ali i Jonny Evans, Chris Smalling i Tom Cleverley bi uskoro mogli pojačati Đavole. Anders Lindegaard i David De Gea nastavljaju se boriti prvog golmana Uniteda. 

Manchester City
Braća Toure će propustiti današnju utakmicu zbog Afričkog kupa. Gareth Barry je suspendiran nakon što je dobio crveni karton protiv Liverpoola. Mario Balotelli neće biti u sastavu zbog ozljede.

Posljednji sastanak
23.10.2011 Manchester City je sa visokih 1-6 savladao United na Old Trafford. Sutra United ima priliku za osvetu i da pokaže koje prvi klub Manchestera.

David Silva, Sergio Agüero i Samir Nasri predstavljat će najveći problem za ekipu Uniteda. Također i Joe Hart koji je sa svojim odbranama pokazao kakvu kvalitetu posjeduje.

Utakmicu sudi Chris Foy.

Mogući sastav: De Gea, Valencia, Jones, Ferdinand, Evra, Park, Carrick, Anderson, Nani, Rooney, Welbeck

PROGRAMI NA KOJIMA ĆETE MOĆI PRATITI UTAKMICU:      

SPORTKLUB      Kablovski operater 
                      
SPORT 1             Satelit: ASTRA 19.2°E  Frekvencija: 12480 V 27500 

DIEMA                 Satelit: HELLAS 39°E    Frekvencija: 12524 H 30000   



NTV SPOR          Satelit: Turksat 42°E       Frekvencija: 11054 H 30000

ZABRANJENO KOPIRANJE!

0 коментара:

Постави коментар