Manchester City 2-3 Manchester United

[postlink]http://topicsmagazine.blogspot.com/2012/01/manchester-city-2-3-manchester-united.html[/postlink]
Manchester United eliminisao Manchester Citya u trećem kolu FA Cupu. Najzanimljiviji par ovog kruga takmičenja je opravdao očekivanja, a United je na kraju slavio 2:3, golovima Waynea Rooneya i Dannyja Wlbecka iz prvog poluvremena.

Manchster United je na Etihad stigao kao ekipa koja je nanizala dva poraza zaredom zaredom, ali je još jednom pokazala da najbolja kada je najvažnije. U velikom gradskom derbiju koji je igran u okviru trećeg kola FA Cupa, Manchester United je ostvario pobjedu koja će itekako puno značiti ekipi u nastavku sezone.

City je stvorio pritisak u prvih deset minuta, lopta je bila u nogama domaćih igrača i u uglavnom na polovini Unideta koji je svoju prvu ozbiljniju akciju pretvorio u vodstvo. Wayne Rooney je gurnuo loptu za Antonija Valenciju, ovaj je uzvratio centaršutom a Rooney je uspijeva 
pogoditi pored Richardsa i Kompanyja. 
Dvije minute kasnije, Manchester City je ostao sa čovjekom manje na terenu. Vincent Kompany je startao na Nanija, sa dvije noge je odnio loptu ispred Portugalca, ali je sudija Chris Foy zaustavio igru pokazavši crveni karton Kompanyju. Čini se prestrogo, ali to je bila slaba utjeha domaćoj ekipi.Crveni karton je poremetio redove Cityja koji je opat nastavio napadati, ali bez nekog konretnog rezultata.

Dobro je šutirao Sergio Aguero u 14.minuti, ali je Anders Lindegaard intervenisao. U 24.minuti je Sergio Aguero opet u prodoru, ali u posljednji trenutak njegov šut blokira Phil Jones je blokirao njegov šut. 

Manchester United je na priticak Cityja odgovorio golom. Nani i Patrice Evra su kombinovali, kapiten Uniteda je centirao, Samir Nasri tijelom odbio loptu koju sjajnim
volej udaracem u mrežu Cytija sprovodi Danny Welbeck. U 39.minuti Manchester United stiže do trećeg gola. 
Ovaj put je pokretač akcije bio iskusni Ryan Giggs koji proigro Dannyja Welbecka, a njega je u kaznenom prostoru srušio Aleksandar Kolarov. Costel Pantilimon je zaustavio šut Waynea Rooneya koji iz drugog pokušaja postiže danas svoj drugi gol. 

Iako je izgledalo da se domaća ekipa nalazi u teškoj gotovo bezizlaznoj situaciji, lijep gol Aleksandra Kolarova iz slobodnog udaraca je probudio nadu pokislih domaćih navijača.United je baš kao i City u prvom dijelu, nastavio u svom ritmu. Šut Wanyea Rooneya ide zamlo pored stative. Sada je United imao više od igre, a City je postizao golove. U 64.minuti 

James Milner je centrirao, Sergio Aguero je šutirao, Anders Lindegaard odbio loptu koju Argentinac posprema u gol. Naravno da je ovaj gol osigurao uzbudljivu završnicu u kojoj je City prijetio, ali se United odbrani. 
Sporan trenutak se dogodio u 84.minuti kada je Phil Jones u padu zakačio loptu čini se rukom, Chris Foy je utakmicu zaključio u svom ritmu, ovaj put je većinu iznenadio ne pokazavši na bijelu tačku. Na kraju je ostalo 2:3, Manchester United je ostavrio 67 pobjedu u duelima sa Manchester Cityjem te je osigurao prolaz dalje.

Izvor: SportSport.ba www.sportsport.ba

0 коментара:

Постави коментар