David Gill: "Savez nas kažnjava jer smo uspešni"

[postlink]http://topicsmagazine.blogspot.com/2011/06/david-gill-nas-kaznjava-jer-smo-uspesni.html[/postlink]
Izvršni predsednik Manchester Uniteda David Gill veruje kako engleski fudbalski savez često namerno kažnjava njegov klub, a prema njegovom mišljenju razlog tome su uspesi koje taj klub ostvaruje.

United je nekoliko puta protekle sezone bio u središtu pozornosti, pa je tako Wayne Rooney zaradio suspenziju od dve utakmice zbog psovanja prilikom proslavljanja pogotka protiv West Hama.

Sir Alex Ferguson je također kažnjen suspenzijom u trajanju od pet utakmica zbog komentara na račun sudije Martina Atkinsona nakon poraza od Chelsea u Martu, a upozoren je čak i kada je pohvalio suđenje Howarda Webba. 



U prethodnoj sezoni Riu Ferdinandu je produžena suspenzija jer je opovrgavao kako nije kriv za jedan preoštar prekršaj, a iako je Wayne Rooney ipak izbegao sličnu kaznu u Februaru nakon udaranja laktom Wiganovog igrača Jamesa McChartya, Gill smatra kako njegov klub nema pošten tretman.

"Zaista verujem kako je bilo nekih nepravednih odluka koje, po mom mišljenju, ne bi bile dodeljene drugim klubovima. Ne želim reći da odobravam Rooneyeve reči ili Fergusonove komentare o Atkinsonu, ali u isto vreme mislim da su kazne bile preoštre."

"Moguće je da smo uzeti na zub jer smo jedan od najvećih klubova, a tu je i ta kampanja 'Respect'. Ima li boljeg načina da demonstrirate autoriteta nego da jedan od najvećih klubova kažnjavate najteže."
napisao je Gill u upravo izdanoj knjizi Champ19ns.



Autor: http://www.nogometni-magazin.com

0 коментара:

Постави коментар