Ferguson: Doveli smo De Geu jer je sličan Van der Saru

[postlink]http://topicsmagazine.blogspot.com/2011/06/ferguson-doveli-smo-de-geu-jer-je.html[/postlink]

David de Gea, dosadašnji čuvar mreže Atletika iz Madrida, potpisao je petogodišnji ugovor sa Mančester junajtedom.

“U pitanju je mlad golman, veoma dobre brzine i građe, a što je najvažnije - odlične koncentracije. Mislim da će biti sjajna zamena za Edvina van der Sara”, rekao je menadžer Junajteda Aleks Ferguson ovim povodom.

De Gea (21) će se posao u klubu sa “Old Traforda” nadmetati sa šest godina starijim Dancem Andersom Lindegardom koji je dovedenprošlog novembra, kao i Tomasom Kuščakom koji je bio zamena Van der Saru, koji je po okončanju minule sezone otišao u penziju.

“Tragali smo za golmanom koji ima iste kvalitete kao Edviin, kog su odlikovali prisebnost i organizacione sposobnosti pred golom koji čuva”, dodao je Ferguson koji je ulaganjem 20 miliona evra u De Geu ovog leta potrošio nešto više od 50 miliona klupskog novca, jer su na “teatar snova” stigli i defanzivac Fil Džons iz Blekburna, te Ešli Jang iz Aston Vile.

David de Gea je možda mlad golman, ali je već uspeo da osvoji Ligu Evrope i Superkup “starog kontinenta” sa Atletikom, dok je sa Španijom bio prvak Evrope u konkurenciji do 17, a potom i u konkurenciji do 21 godine.


Autor: http://manunitedserbiaandbalkan.blogspot.com/

0 коментара:

Постави коментар