De Gea: "Divim se Edvinu i Piteru"

[postlink]http://topicsmagazine.blogspot.com/2011/06/de-gea-se-edvinu-i-piteru.html[/postlink]

David De Gea, golman Atletika iz Madrida još uvek nije potvrdio prelazak u Mančester Junajted, ali svojim postupcima i izjavama jasno naglašava da je njegov budući dom Old Traford.
Jasno je da De Gea neće staviti potpis na ugovor sa Junajtedom dok se ne završi Evropsko prvenstvo za mlade, ali je već svima postalo jasno da je zamena za Edvina van der Sara stigla. De Gea je pre nekoliko dana na svom Facebook profilu objavio da uskoro stiže u Mančester, a juče je svojom izjavom možda rešio i sve dileme. Naime, De Gea je izrazio divljenje golmanima kao što su van der Sar i Piter Šmajhel, rekavši da želi da bude kao i oni u jednom dobu svoje karijere:
"Teško je sada dostići taj nivo. Voleo bih da budem kao van der Sar sa svojih 20 godina, ali je teško. Treba vam snage, sreće i upornosti da bi postigli uspehe kakve je Edvin imao. On je proveo 20 godina igrajući na najvišem nivou, za mene je on sinonim za "najboljeg golmana na svetu". Takođe sam voleo da gledam i Pitera Šmajhela, dok je igrao za Mančester Junajted. On je najbolji kojeg sam ikad gledao. Ne postoji perfektan golman, ali Edvin i Piter su za mene dva najbolja ikada. Takođe, ne zaostaju mnogo za njima golmani poput Bufona, Kasiljasa i Valdeza." izjavio je David De Gea.

0 коментара:

Постави коментар