Legende bez titule Lige prvaka

[postlink]http://topicsmagazine.blogspot.com/2011/06/legende-bez-titule-lige-prvaka.html[/postlink]



Old Traffordom su prodefilovali brojni igrači. Nekima je On bio samo prolazna stanica a nekima dom za sva vremena. Kada se spominju igračke legende Manchester Uniteda svi prvo pomisle na Charltona,Giggsa,Scholesa i Nevilea. U istinu to i jesu igrači vrijedni svake pohvale no ovog puta nećemo o njima...
 Da li ste znali da su neki igrači koje danas smatramo kao ikonama kluba zapravo ostali bez trofeja Lige prvaka? Skoro nikad ne biste povjerovali da igrači tipa Erica Cantonae nemaju osvojen trofej najboljeg "Starog kontinenta".
Krenimo redom:
Bryan Robson 
Je zasigurno jedan od velikana tima sa Old Trafforda koji se ne može pohvaliti titulom prvaka Evrope. Uz dvije titule prvaka Engleske,tri FA kupa,  jedan Carling kup, tri Community Shielda, jedan Kup pobjednika kupova i jedan Super kup Bryan nije imao čast da podigne pehar Lige prvaka. Trenutno obavlja funkciju globalnog ambasadora Manchester Uniteda. Prethodno je bio selektor selekcije Tajlanda
Steve Bruce
Ovaj robusni štoper kojeg su voljeli svi navijači Manchester Uniteda ostao je uskraćen za veliki trofej.Pored tri osvojena prvaka Engleske, tri FA kupa, jedan Carling kup,jedan Community Shiled, jedan Kup pobjednika kupova i jedan Super kup svakako da trofej najbolje evropske momčadi nedostaje jednom od najboljih štopera Manchester Uniteda. Steve Bruce trenutno sijedi na klupi Sunderlanda.
Mark Hughes
Ovaj 47-godišnji Velšanin je dres Manchestera nosio u dva navrata upisao je ukupno  345 nastupa i postigao 119 golova.Svakako će ostati zapamćen kao igrač koji je nosio dresove tri najveća kluba u Evropi:Manchester Uniteda,Barcelone i Bayern Munchena. Stim da je u Bayernu bio na pozajmici. No ni to nije bilo dovoljno da se,zajedno sa svojim suigračima,okruni titulom najboljeg u Evropi. Uz masu osvojenih trofeja među kojima se ističu tri Premier lige,tri FA kupa,jedan Kup pobjednika kupova i jedan Super kup Markovoj blistavoj karijeri nedostaje titula prvaka Evrope. Mark Hughes je trenutno bez trenerskog angažmana. Prethodno je sijedio na klupi londonskog Fulhama.
Gary Pallister
Je dres Manchester Uniteda nosio od 1989 do 1998. Za to vrijeme upisao je 317 nastupa i postigao 12 golova. Iako je igrao na poiciji štopera nerijetko je bio strijelac. Što svakako potvrđuje broj njegovih pogodaka koji je izrazito visok za jednog igrača obrane. Osvojio je četiri Premier lige,te još masu drugih trofeja no svakako blistavoj karijeri nedostaje kruna najboljeg u Evropi. Trenutno nije angažovan u fudbalu.
Eric Cantona
Čudesna sedmica sa Old Trafforda nikad nije osvojila titulu Staroga kontinenta. Uopće, francuski genije sa loptom nema niti jedan osvojen evropski kup sa Manchester Unitedom. U 144 nastupa 64 puta se upisao u listu strijelaca. Dečko nemirnog duha koji je sa loptom radio stvari koje "tek" sada rade Ronaldo,Messi,Neymar i ostale zvijezde današnjice nikada nije imao čast da podigne trofej Lige prvaka. 2001.godine navijači su ga izabrali kao igrača stoljeća te mu dali nadimak The King Eric Cantona. Vještinom sa loptom i svojim imidžom Eric je postao uzor mnogim igračima današnjice. Nakon završene fudbalske karijere Eric Cantona se počeo baviti glumom te promocijom fudbala na pijesku. 2005. je kao trener sa reprezentacijom Francuske osvojio titulu prvaka svijeta na pijesku.
Sa ili bez titule Lige prvaka oni će i dalje biti ponos i ljubimci navijača Manchester Uniteda!
Piše:E.H manutd-bih.com/

0 коментара:

Постави коментар