De Gea Večeras Debitira!

[postlink]http://topicsmagazine.blogspot.com/2011/07/de-gea-veceras-debitira.html[/postlink]

Novopečeno pojačanje Manchester United, Davide de Gea, trebao bi večeras upisati svoj debitantski nastup protiv Chichago Firea na Soldier Fieldu…


“Da, on će večeras debitirati za nas.” Rekao je SAF u petak na press konferenciji povodom meča sa Chichago Fireom.


No ipak, pored činjenice da će večeras upisati prvi nastup za đavole, nije sigurno da će David biti prvi golman sljedeće sezone.


Lindegaard je branio protiv NE Revolutiona i Seatle Soundersa, bio je više nego dobar, ako se De Gea nebi dokazao večeras, ili u preostalim utakmicama na Tour-u 2011, Lindegaard bi imao velike šanse stati na gol prvaka Engleske na početku sljedeće sezone, jer je “oduševio” Fergia.


“Kada vam u ekipu dođe mladi igrač koji nikada nije nastupio u ligi u kojoj igrate, ne smijete mu dati punu šansu, već je potrebno da tu šansu sam zasluži.” Smatra SAF.


Nakon odlaska Petra Schmeichela 1999. godine, United je bitke sa golmanima vodio punih 6 godina, sve dok na gol nije stao Edwin Van der Sar, no i njegovom vremenu je došao kraj, na kraju prošle sezone, Van der Sar se također oprostio od nogometa, sada je Alex opet u problemima, jer je teško naći adekvatnu zamjenu za Van der Sara tek tako, no nadamo se da će De Gea bar napola biti kao Edwin.


Utakmica između Uniteda i Chichaga počinje u 16:00 po Američkom vremenu, a po našem u 23:00…

0 коментара:

Постави коментар