Junajted savladao Barselonu u pripremnom meču

[postlink]http://topicsmagazine.blogspot.com/2011/07/junajted-savladao-barselonu-u.html[/postlink]



Fudbaleri Mančester junajteda uspeli su da se delimično osvete Barseloni za poraz iz finala Lige šampiona pobedom od 2:1 u prijateljskom meču na američkoj turneji. Čovek odluke bio je veteran Majkl Oven koji je pobednički gol postigao u 76. minutu.


Katalonci su trijumfom u Londonu od 3:1 uspeli da osvoje drugu evropsku krunu u poslednje tri godine, a prethodno su to učinili 2009. godine, takođe protiv Junajteda.

Pred oko 80.000 hiljada u Vašingtonu treneri Pep Gvardiola i Aleks Ferguson su izveli prilično jake postave, pa su navijači u Mondijalskoj atmosferi, pre svega zahvaljujući mnoštvu vuvuzela, imali u čemu da uživaju.

Uprkos uvodnoj inicijativi i dugim posedima lopte Barselone, Junajted je poveo u 22. minutu kada je Dani Velbek povukao kontru i uposlio Nanija koji nije ostavio puno nade Valdesu da će sačuvati mrežu - 1:0.

Katalonci nisu odustali od prepoznatljive igre, ali je odbrana Junajteda na čelu sa kapitenom Nemanjom Vidićem uspevala da odoleva veći deo meča, a zatim i iz kontre ponovo ugrozi Valdesa. Nani se revanširao Velbeku, mladi reprezentativac Engleske naterao golmana Barselone na intervenciju, a odbijenu loptu je Portugalac poslao preko gola.

Kazna je stigla u 69. minutu kada je supertalentovani Tijago Alkantara potvrdio sjajnu formu prelepim pogotkom sa osamnaestak metara pored skamenjenog De Hee. Bio je to četvrti gol mladog Španca u tri pripremne utakmice.

Ipak, izabranici Aleksa Fergusona su smogli snage da odnesu pobedu jer je u 76. minutu sjajni Tom Kleverli iskoristio grešku na sredini terena da uposli Majkla Ovena čiji golgeterski instinkt nije zakazao - 2:1.

Uprkos brojnim napadima i novom atraktivnom pokušaju Alkantare, rezultat se nije menjao pa je Junajted dobio satisfakciju zbog pobede nad evropskim šampionom i potvrdu da nemaju kompleks od čete Pepa Gvardiole. 

0 коментара:

Постави коментар