Rooney prvi u TOP 10 igrača Premier Lige

[postlink]http://topicsmagazine.blogspot.com/2011/08/rooney-prvi-u-top-10-igraca-premier.html[/postlink]
Na zvaničnoj internet prezentaciji engleske nogometne Premier lige vodi se statistika igrača, te je kreirana i rang lista najboljih 100. Prema najnovijem updejtu, predvodi je Wayne Rooney, a drugo mjesto dijele igrači Cityja David Silva i Edin Džeko.

Na vrhu najboljih igrača Premiershipa, barem nakon prva dva kola, nalazi se Manchesterov napadač Wayne Rooney, te dva nogometaša Manchester Cityja. Rooney ima 69, a po 66 bodova imaju Španac David Silva i bh. reprezentativac Edin Džeko. Njih dvojica imaju po dva gola, jer su se i jedan i drugi u listu strijelaca upisali protiv Swanseaja i Boltona.

Kada su u pitanju napadači, Edin Džeko je drugoplasirani, odmah iza Waynea Rooneyja.

TOP 10 igrača u  Engleskoj nakon 2. kola:
1. Wayne Rooney(Manchester Utd, 69 bodova)
2. David Silva (Manchester City, 66 bodova)
3.. Edin Džeko (Manchester City, 66 bodova)
4. Danny Welbeck (Manchester Utd, 63)
5. Ivan Klasnić (Bolton, 63)
6. Oliveira Anderson (Manchester Utd, 58)
7. Matthew Jarvis (Wolverhampton, 55)
8. Luis Suarez (Liverpool, 53)
9. Darrent Bent (Aston Villa, 52)
10. Gabriel Agbonlahor (Aston Villa, 52)

Kako igrači dolaze do bodova?

Čelnici engleske Premier lige poslije svakog kola uređuju poredak 100 najboljih igrača i to na osnovu učinka igrača u utakmici. Igrač bodove dobiva za provedeno vrijeme na terenu, u slučaju da njegov tim slavi. Igrači će, naprimjer, dobiti više bodova ako igraju svih 90 minuta u sastavu koji na kraju ostvari pobjedu.

Naravno, dosta bodova dolazi zbog izvedbi igrača na terenu. Bodove igrač dobiva za svaku akciju koja će njegovoj ekipi pridonijeti pobjedi. Računaju se i udarci, uklizavanja, oduzimanja lopti, odbrane...). Igračima se oduzimaju bodovi za negativne akcije, naprimjer udarac izvan okvira gola i žuti ili crveni karton.

I nastupi donose bodove igračima. Bez obzira na prvu stavku, igrač dobiva bodove za svaku odigranu minutu, pa i u slučaju da njegov tim na kraju izgubi. Osim toga, igračima bodove donosi svaki pogodak, asistencija... Kompletna momčad osvaja bodove ako mreža ostane netaknuta. Naprimjer, u slučaju da jedan klub pobijedi 1:0, svaki od igrača dobit će bodove. Najviše će, dakako, profitirati golman. 

Za svakog igrača najvažnije je da njegov tim pobjeđuje, ali i u slučaju lošeg rezultata kluba, igrač koji pokaže puno toga, bit će nagrađen osobnim bodovima i samim tim će na tabeli najboljih premierligaških igrača napredovati.



Izvor:sportsport.ba

0 коментара:

Постави коментар