Najava: Benfica vs Manchester United

[postlink]http://topicsmagazine.blogspot.com/2011/09/najava-benfica-vs-manchester-united.html[/postlink]
Igrači Manchester Uniteda novu sezonu u Ligi Prvaka počinju gostovanjem kod Benfice.

Benfica je prodala Fabia Coentraoa Realu ali ne djeluje slabije nego prošle godine. Na svom Luzu nikome ne priznaju da je bolji, no ovih dana sigurno se nikome ne igra protiv Manchester Uniteda, ekipa sir Alexa Fergusona naprosto melje protivnike.

Stil igre Benfice više je nego očit, a uglavnom i omiljen – dati gol više od protivnika. To im je u posljednja četiri susreta i uspjelo, pa sad imaju četiri pobjede u nizu, iako su u tri od te četiri utakmice primili bar jedan gol. Ustvari posljednji poraz koji je Benfica doživjela bio je davno, 05. svibnja u uzvratu polufinalne utakmice Europske Lige na gostovanju u Bragi. Od tada Benfica ima 16 utakmica bez poraza.

Novi igrači u momčadi Nolito, Perez, Bruno Cesar, Witsel, Garay i Emerson pokazuju se u jako dobrom svijetlu, trener Jorge Jesus ima s njima širinu momčadi, Benfica je ove godine definitivno bolja momčad u odnosu na prošlu. Za danas je upitan Enzo Perez, no on i nije bio prvi odabir trenera u prošlim utakmicama pa je njegov izostanak više deklarativne naravi. Trener Jorge Jesus govorio je prije današnje utakmice: „Respektiram Manchester ali ne, nije me strah. Oni su snažna momčad, jaka u ofanzivi sa jakim kreativnim elementom, no imaju i oni svojih slabijih točaka. Mi čemo svakako igrati svoju igru, ne želim mijenjati pristup, pa da imam jedan pristup za Vitoriu, drugi za Manchester. Imamo svoj identitet i tako ćemo i igrati.“
Jesus nije posebno objašnjavao situaciju oko Pabla Aimara, koji je prosijedio do 60. minute zadnjeg prvenstvenog susreta, a onda se ušao rastrčati umjesto Saviole.

 Očito je 31-godišnji veznjak dobio malo poštede prije susreta protiv Manchestera. Danas su izašle brojne najave sastava Benfice bez Aimara, ali na to ne bi trebali nasjedati, trener Benfice Jesus izostavio bi najiskusnijeg igrača iz sastava jedino da Aimaru netko otkine nogu ili da ga trener zatekne u krevetu sa svojom ženom, s tim da bi mu ženu možda i oprostio.

Što reći o igraču koji zabije dva hat-trika za redom? Rooney igra u životnoj formi no i ostatak Manchestera je neobično dobar za ovo doba godine, jer sjetimo se da je United uvijek bio u najboljoj formi oko Božića. Danas neće biti Vidića, Cleverleya, Welbecka, Rafaela a nova vijest je kako je i Rio Ferdinand, iako se vratio u sastav protiv Boltona, ostao u Manchesteru i danas ga neće biti u momčadi. Dobra vijest je oporavak Evre i Evansa, a Ferguson je najavio kako će pokušati dati više vremena iskusnim igračima kao što su Fletcher, Carrick, Giggs i Park. Nekako mu ne vjerujemo.

Mogući sastavi:

Benfica: Artur Moraes, Maxi Pereira, Ezequiel Garay, Luisao, Emerson; Nicolas Gaitan, Axel Witsel, Javi Garcia, Pablo Aimar, Nolito, Oscar Cardozo.

Manchester United: David De Gea, Phil Jones, Chris Smalling, Jonny Evans, Patrice Evra, Ashley Young, Anderson, Michael Carrick, Nani, Wayne Rooney, Javier Hernandez.

ZABRANJENO KOPIRANJE!

0 коментара:

Постави коментар