Najava: Stoke City vs Man Utd

[postlink]http://topicsmagazine.blogspot.com/2011/09/najava-stoke-city-vs-man-utd.html[/postlink]
Sutra u okviru 6.kola Premier lige sastaju se Stoke City i Manchester United. Nikome nije lako gostovati na Brittania stadionu pa će tako aktuelni šampion biti na iskušenju.

United će sutra pokušati doći do šeste pobjede u isto toliko utakmica. Manchester United se nalazi na prvom mjestu sa 15 bodova. Stoke je na petom mjestu sa 8 bodova nakon pobjede od 4-0 nad Sunderlandom.

Manchester United
Danny Welbeck je spreman za United nakon ozljede. Chris Smalling mogao bi propustiti utakmicu zbog povrede prepona,dok je Chicharito pod znakom pitanja. Nemanja Vidić, Rafael i Darron Gibson su još uvijek OUT. Sir Alex Ferguson je rekao za ManUtd.com da će Rio Ferdinand zaigrati u odbrani.

Stoke City
Stoke će igrati ovu utakmicu bez Ricarda Fullera zbog povrede. Kenwyne Jones neće biti u sastavu zbog povrede koju je zadobio u Carling Cupu.

Evo nekoliko zanimljivih činjenica o dvobojima između Stokea i Manchester Uniteda.

Manchester United je postigao 16 golova u zadnjih 6 utakmica protiv Stoke City. Posljednja dva susreta u Premier ligi završila su se rezultatom 2-1

Wayne Rooney je najbolji strijelac u Premier ligi ove sezone s devet postignutih golova koliko je Kenwyn Jones postigao ukupno za Stoke prošle sezone.

Ove dvije ekipe su odigrale međusobno 93 utakmice. Manchester United je pobijedio 36, a Stoke 26.

Posljednji put Manchester United je poražen od Stoke 1993 u prvoj utakmici Liga kupa.

Mogući sastav: De Gea, Jones, Evans, Ferdinand, Evra, Park, Carrick, Anderson, Nani, Rooney, Hernandez

Utakmica počinje u 18:30 h.

ZABRANJENO KOPIRANJE!

0 коментара:

Постави коментар