Ferguson: Owen zaslužuje da igra za Englesku

[postlink]http://topicsmagazine.blogspot.com/2011/09/ferguson-owen-zasluzuje-da-igra-za.html[/postlink]
Trener Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson izjavio je da bi selektor Engleske Fabio Capelo trebalo da vrati u reprezentaciju Mcihaela Owena...
Iako je Owenova minutaža u Unitedu prilično skromna, prvenstveno zbog jake konkurencije Wayne Rooneya, Javijera Hernandeza i Dimitra Berbatova, Ferguson ne štedi komplimente na račun nekadašnjeg asa Liverpoola.
„Ako vam je potreban gol kada ekipa ne igra dobro onda je Owen idealan napadač. On imam sjajan ocećaj i budimo iskreni, Engleska nema boljeg“, izjavio je Ferguson.

On je uz neosporne fudbalske kvalitete naglasio i Owenove ljudske vrline.
„Možda zbog godina nema više onu brzinu na terenu, ali on uvek zna da sačeka pravu poziciju. Osim toga njegovo ponašanje je besprekorno, u svlačionici i na terenu je pravi uzor za mlađe igrače“, rekao je Ferguson.
Owen je prošle nedelje postigao dva gola u pobedi Uniteda u Liga kupu protiv Leedsa, a u subotu je već u 11. minutu meča sa Stokeom zamenio povređenog Hernandeza.
Imajući u vidu da je i Rooney povređen, Owen bi trebalo da predvodi napad Uniteda u meču Lige šampiona protiv Basela.
Owen je za reprezentaciju Engleske odigrao 89 utakmica i postigao 40 golova. Poslednji put dres nacionalnog tima nosio je u novembru 2008. godine u prijateljskom meču sa Nemačkom.

0 коментара:

Постави коментар