Stoke City 1-1 Manchester United

[postlink]http://topicsmagazine.blogspot.com/2011/09/stoke-city-1-1-manchester-united.html[/postlink]
Utakmici šestog kola Premier Lige Manchester United je prvi put nije odnio sva tri boda odigrali su 1:1 sa Stokom na Britaniji.

Realno utakmica je bila izjednačena i Sir Alex može biti zadovoljan bodom.United je morao početi bez Rooneya koji ima lakšu povredu tetive, trebao bi biti na klupi protiv Basel.

U četvrtoj minuti susreta trebao je biti jedanesterac na Hernandezu nakon što je sam izašao na Begovića srušio ga je Woodgate, ništa nije bilo suđeno a Chica se ponovo ozljedio tako da je ušao Owen.
Poveo je United u 26. minuti nakon akcije Nanija i Fletchera Portugalac je sjajno opucao sa ruba šesnaesterca i pogodio lijevi kut Begovića.

De Gea je možda i igrač utakmice u prvodm dijelu skinuo je odličnu priliku Waltersu i  Wilkisonu.

Drugo poluvrijeme Stoke je bio bolji i došao do zasluženog izjednačenja preko Croucha.Nakon udarca iz kuta loše su reagirali Jones i Ferdinand i Englez je izjednačio rezultat. Crouch je mogao i donjeti pobjedu Stoku ali mu je De Gea skinuo zicer sa pet metara.

U posljednjim trenucima utakmice Giggs koji je zamjenio Younga ali legendarni Welšanin nije uspio matirati Asmira Begovića.

Na kraju ne možemo pobijediti svaku utakmicu pogotovo ako nam nedostaje nekoliko ključnih igrača, sljedeću utakmicu igramo protiv Norwicha, treba ih dobiti sa 2-3 razlike i spremiti se za velike derbije protiv Liverpoola i Citya.

ZABRANJENO KOPIRANJE!

0 коментара:

Постави коментар