Najava: Manchester United vs Chelsea

[postlink]http://topicsmagazine.blogspot.com/2011/09/najava-manchester-united-vs-chelsea.html[/postlink]
Čeka nas još jedan uzbudljiv derbi Uniteda i Chelsea na Old Traffordu.

Sir Alex Ferguson je u srijedu večer napravio malo iznenađenje pa je tako u Lisabonu napravio čak osam promjena u samoj ekipi u odnosu na onu koja je dotukla momčad Bolton Wanderers od 5-0 u subotnjem susretu prošle sedmice pa su tako na teren izašli igrači kao što su Darren Fletcher, Antonio Valencia i Anders Lindegaard čiji je ovo bio prvi izlazak odnosno nastup ove sezone pa zatim Carrick,Park Fabio kao i 37 godišnji Ryan Giggs koji je postigao jedan fenomenalan pogodak sa nekih 17-18 metara udaljenosti protiv momčadi Benfice te tim pogotkom jednostavno dao do znanja svim mlađim igračima da je on definitivno legenda ovog kluba i da u njemu i dalje ima onog žara kao u prethodnim i mlađim godinama.

 Sir Alex Ferguson je očigledno svoje prve igrače odnosno one startere u dosadašnjim premier ligaškim susretima odmarao za ovaj jako bitan susret i sigurno da će njegovi momci biti itekako spremni za ovaj susret. Crveni vragovi su pokazali da i ove sezone imaju namjeru da se dokopaju svoje 20 titule za redom a načinom i stilom igre koju nam iz utakmice u utakmicu pokazuju siguran sam da do iste i mogu doći. Ashley Young mladi nogometaš koji je došao iz ekipe Aston Villae je dodao momčadi jednu cijelu dimenziju na strani lijevog krila i jednostavno ovaj momak svojim pokretima predstavlja pravo pojačanje ekipe Manchester Uniteda koji njegovim prodorom po lijevoj strani u svakom trenutku umije da namuči svoje protivničke obrambene igrače.

Tom Cleverley i Danny Welbeck (povređeni)su jedni od najljepših da kažem ovo sezonskih pojačanja koje je klub mogao dovest u svoje redovi i ova dva mlada momka su napravili velike pomake u samoj igri i njihovoj stabilnosti koja se posebno može vidjeti u drugom dijelu igre.

Anderson je ublažilo zabrinutost zbog praznine koju je ostavio Paul Scholes tako da ovaj pomenuti veznjak itekako može obavljati više funkcija koje mu dodijeli Ferguson a jedna je sigurno i ova zamjena Paul Scholesa. Najveći dojam je napravio u obrani Phil Jones 19 godišnji igrač iz ekipe Blackburna je pokazao da se može nositi sa svim pritiscima koje nosi stadion Old Trafford i publika koja doseže oko 75 tisuća te sa svojim kolegom Rio Ferdinand-om i povređenim Vidićem sigurno uz naravno Smallinga predstavljaju novi naraštaj ove ekipe Uniteda. Što se tiče Wayne Rooney-a on je u idealnoj formi te je isti zabio osam golova u četiri utakmice, uključujući hat-trick. Nova frizura ćini se da čini čuda za Rooneyja pa je tako ovaj igrač u ovoj sezoni jednostavno eksplodirao sa golovima a kako je krenulo bit će ih vjerojatno još do kraja.

 Dug je put do kraja sezone i sigurno da će United jurit novu titulu ali do nje će trebat savladat dosta prepreka a jedna od njih je upravo ova danas. Kada je u pitanju postava ekipe Manchester Uniteda onda bi to trebali bit: De Gea , Smalling, Ferdinand, Jones, Evra, Nani, Anderson, Carrick, Young, Rooney, Hernandez.

Kada je u pitanju ekipa Chelsea oni su imali malo više sreće u Ligi prvaka sredinom tjedna jer su pobijedili ekipu Michael Ballack-a bivšeg njihovog igrača a sada igrača ekipe Bayer Leverkusen zahvaljujući golovima Juana Mata i David Luiz-a. Chelsea je ostvario četiri pobjede u dosadašnjih pet odigranih susreta. Dolazak Juan Mata je udahnuo toliko potreban život u ovu donekle staru postavu kojom vodi novi trener Andre Villas Boas.

 Španjolac je bio da kažem pozivat od strane Manchester City u njihove redove ali ipak se odlučio za momčad plavaca i njegov stil igre koji pruža u mnogome podsjeća na David Silvu. Mata ima sve atribute da postane velika zvijezda u Premier Ligi. Andre Villas-Boas se pokazuje kao veliki vođa ovog tima pa je tako umjesto Fernando Torresa ubacio u igru Daniel Sturridge protiv Sunderlanda za vikend utakmicu. Boas je već određenim potezima najavio određenu da kažem čistku u samoj ekipi pa koliko sam uspio da vidim postoje neke indikacije da bi ekipa odnosno uprava rado vidjela u svojim redovima Milanovog napadača Robinha umjesto njihovog 50 miliona funti teškog pojačanja Torresa koji istina još se nije uklopio u igru plavaca a čisto sumnjam da će se to desiti u skorije vrijeme.

Gledajući ekipu Chelsea lično mogu reći da oni nemaju onu stabilnost u igri koju su imali u prethodnim sezonama i ukoliko žele da se vrate na stare staze pobjeda koje su imali prethodnih godina mogu jedino nadoknadit dovođenjem nekih mlađih i bržih igrača u svoje redove. Što se tiče postave koja bi trebala zaigrat u ovom susretu onda bi trebalo očekivat: Cech , Ivanovic, Luiz, Terry, Cole, Meireles, Ramires, Lampard, Sturridge, Torres, Mata.

ZABRANJENO KOPIRANJE!

0 коментара:

Постави коментар