Benfica 1-1 Man Utd

[postlink]http://topicsmagazine.blogspot.com/2011/09/benfica-1-1-man-utd.html[/postlink]

Jedan od derbi susreta ove večeri Lige prvaka igran je u okviru grupe C na stadionu Luz u Lisabonu gdje je Benfica dočekala evropskog viceprvaka Manchester United. Na kraju nije bilo pobjednika, A susret okončan rezultatom 1:1.

Prvo poluvrijeme donijelo nam je sve ono zbog čega se dolazi na nogometne stadione. Benfica je prva ozbiljnije zaprijetila na ovom meču. U 17. minuti odličan šut Gaitana sa lijeve strane završava pored gola Uniteda, a samo dvije minute kasnije odličan šut Oscara Cardoza brani golman gostiju.

U 24. minuti Benfica stiže do vodstva. Gaitan dugom loptom pronalazi Cardoza koji sjajno prima loptu na vrhu šesnaeesterca, izbacuje Johnnya Evansa, te odličnim šutem matira Lindegaarda.
Ekipa Sir Alexa Fergusona do izjednačenja je došla u 41. minui. Maestralni Ryan Giggs sjajno prolazi kroz sredinu i odličnim šutem sa preko dvadeset metara postiže lijep gol za rezultat prvog poluvremena 1:1.

Drugo poluvrijeme donijelo je također zanimljivu utakmicu. Prilika je bilo na obje strane, aveliku priliku za vodsta Uniteda propustio je Giggs u 64. minuti nakon još jednog solo prodora. Ovoga puta Giggs se ušeto u kazneni prostor pored trojice igrača Benfice, ali golman domaćih Artur brani njegov udarac.

Dvije minuta nakon prilike Manchestera, Benfica također ima odličnu šansu. Nolito je odlično šutirao, ali Lingaard ponovo sjajno interveniše.  U 77. minuti Gaitan još jednom odlično šutira, no Danac na golu Manchestera još jednom odlično brani.
Nolito u 88. minuti ima još jednu odličnu priliku za Benficu, ali puca neprecizno pored gola Manchestera, te je tako ostalo konačnih 1:1.

Drugi susret ove grupe igran je u Baselu gdje su se sastali istoimeni domaćin i prvak Rumunije Otelul Galati. Susret je okončan pobjedom Basela od 2:1

Gosti su bili bolji u ovom susretu, naročito u prvih 45. minuta, no ipak prvi Basel stiže do prednosti golom Fabiena Freia iz 39. minute, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Do izjednačenja rumunski predstavnik dolazi nakon trinaest minuta igre u drugom poluvremenu. Strijelac izjdnačujućeg pogotka bio je Marius Pena.

Basel do važna tri boda dolazi golom Alexandera Freia sa bijele tačke nakon penala koji je napravio Salageanu koji je pritom i isključen. Do kraja utakmicce i Basel ostaje sa igračem manje. Drugi žuti karton dobio je Huggel.

Izvor: sportsport.ba

0 коментара:

Постави коментар