8 načina na koje United može pobijediti Barcelonu

[postlink]http://topicsmagazine.blogspot.com/2011/09/8-nacina-na-koje-united-moze-pobijediti.html[/postlink]
Dvije ekipe koje su u posljednje vrijeme najveći konkurenti za osvajanje Lige prvaka su Barcelona i Manchester United. Donosimo vam 8 načina na koje Manchester United može pobijediti Barcelonu.

Svjetski analitičari i stručnjaci otkrivaju 8 načina na koje Manchester United, sa svojim kvalitetom igrača ove godine može pobijediti veliku Barcelonu.

1. Ne pokazati poštovanje
Poštovanje. To je ono što tim ne treba pokazati protiv velikih ekipa. Ako se pokaže "poštovanje", protivnik će dobiti još više samopouzdanja, a to ne ide u vašu korist.

2. Napad, napad i samo napad
Oni stalno igraju u napadu i imaju čak osam igrača naprijed koji bi mogli ugroziti protivnički gol. Oni imaju samo tri igrača koji igraju dobro u odbrani, i to je velika šansa da se ugrozi gol Valdesa.

3. Igranje s tri odbrambena igrača
Manchester je uvijek igrao s četiri obrambena igrača. Tako oni djeluju u engleskom nogometu. Tri igrača je ono što potrebno u Manchesteru kako bi zaustavili vezni red Barce. 

4. Samo dva igrača u sredini
Ako igrate odbranu s tri igrača onda u vezni red će doći još jedan igrač. Tako da se 3-5-2 formacija može lako formirati u 3-2-3-2. Sa ovom formacijom se može brže krenuti u napad. Jones se može nositi sa zračnim dvobojima, također ima veliku brzinu, i može lako krenuti i u napad. Možda to neće donijeti posjed lopte u korist Manchestera, ali u svakom slučaju će omogućiti bolje prodiranje u napadu.

5. Wayne Rooney vs Messi
Možda je Messi najbolji nogometaš na svijetu, ali Wayne Rooney ima istu kvalitetu kao i on. On može raditi ono što rade Messi i drugi, ali također može raditi stvari što Messi ne može. On se stalno kreće po terenu i može iznenada ugroziti protivnički gol šutem sa 20-tak metara, ali također može uzeti loptu na sredini terena i krenuti u akciju. On će biti ključni igrač u Manchester Unitedu u sljedećih minimalno 10 godina.

6. Nani i Young
3-5-2 formacija će ponuditi Manchesteru više napadačkih opcija. Sa Ashley Youngom na lijevoj strani i Nanijom na desnoj strani mogu napraviti čudo. Ova dva igrača imaju veoma dobar centar šut tako da lako mogu uposliti Chicharita, Berbatova ili Welbecka i tako mogu da zaprijete Valdesu.

7. Prednost u visini
Barca ima veoma kvalitetne igrače ali u zračnim dvobojima su ne primjetni zbog visine. Tako da Manchester United ima prednost u ovom koraku jer imaju dosta visokih igrača u ekipi.

8.Chicharito, Berbatov, Owen
Visoki Berbatov snalažljivi Chicharito i iskusni Owen?
Chicharito će igrati glavnu ulogu u napadu sa svojom brzinom. Berbatov bi mogao igrati s njim i davati mu potporu u skoku. Naravno tu je i Owen, koji ima veoma skromnu minutažu u momčadi, ali je rođeni strijelac. Ne smijemo zaboraviti ni Welbecka koji bi mogao veoma brzo da zauzme poziciju u prvih 11.

ZABRANJENO KOPIRANJE!

0 коментара:

Постави коментар