Manchester United ili knjiga ?

[postlink]http://topicsmagazine.blogspot.com/2011/09/manchester-united-ili-knjiga.html[/postlink]
Mladi defanzivac Oliver Gill dobio je ovog leta ponudu o kojoj većina mladih fudbalera može samo da sanja - da igra za Manchester United. On je, ipak, odlučio da baci kopačke i upiše fakultet.

Oliver (20), sin direktora "crvenih đavola" Davida Gilla imao je ovog leta pred sobom ponudu Uniteda, kluba u kome je i ponikao, da potpiše profesionalni ugovor i nastavi sa dobrim partijama koje je pružao u drugom timu (izabran za klupskog rezervnog igrača godine). 

On je, ipak, odlučio da prekine karijeru i počne da studira ekonomiju na britanskom Duram univerzitetu.

Bivši fudbaler je bio u istoj dilemi i prošle godine, ali je tada nastavio sportsku karijeru, pružajući dobre partije u drugom timu, koje su mu nekoliko puta obezbedile mesto i na klupi prvog tima - na gostovanju nemačkom Wolfsburgu u Ligi šampiona i protiv Fulhama na Old Traffordu.

Objašnjavajući novinarima odluku da ga povede u Njemačku, trener United Alex Ferguson je rekao da to što je Oliver sin direktora kluba nema nikakvog značaja u izboru njegovog tima i da je mladi igrač svoje mesto u ekipi zaslužio svojim kvalitetom.

"Ako je dovoljno dobar - igraće. To su pravila igre u Manchesteru. I moj sin je bio u sastavu četiri ili pet godina i tretirao sam ga apsolutno isto kao i bilo kog drugog igrača. Ista pravila će važiti i za Olivera", poručio je tada iskusni stručnjak.

Ipak, to što je sin direktora koji je u bliskoj vezi sa ne toliko omiljenim američkim vlasnicima kluba smetalo je navijačima Uniteda, pa je svako Oliverovo "skidanje" za prvi tim bilo ispraćeno zvižducima i pogrdnim povicima sa tribina.

Pristalice "crvenih đavola" su i pre Gilla znale da "uzmu na zub" i mnogo značajnije fudbalere Uniteda, kao što su Darren Fletcher i Richardson, a uvrede je slušao i Rio Ferdinand kada je fotografisan za vreme večere sa zvaničnicima Chelsija.

Oliver Gill, za razliku od njih, nije izdržao pritisak i opredelio se za studiranje, pa je njegov klupski dres sa brojem "45" od ovog septembra slobodan.

0 коментара:

Постави коментар