QPR 0-2 Manchester United

[postlink]http://topicsmagazine.blogspot.com/2011/12/qpr-0-2-manchester-united.html[/postlink]
Nakon gostujuće pobjede nad Queens Park Rangersom, ekipa Manchester Uniteda ponovo je zasjela na vrh tabele.

QPR je na svom Loftus Roadu dočekao Manchester United, a krajnji rezultat glasio je 0:2. Već na samom startu susreta gosti su imali prednost. Igrao se prvi minut kada je Antonio Valencia centrirao, a najbolje se snašao Wayne Rooney, pogodivši glavom za veliko slavlje gostiju.

Bio je to 12. pogodak za engleskog reprezentativca u ovoj sezoni. Do kraja prvog poluvremena United je imao još dvije dobre šanse, ali na petnaestominutni predah otišlo se rezultatom 0:1. Drugi dio susreta nastavio se u sličnom ritmu, a u 55. minuti Michael Carrick udvostručio je prednost Crvenih vragova.

Veznjak gostiju je sjajno presjekao jedan napad QPR-a, te pretrčao 50-ak metara i na kraju sjajnom završnicom praktično riješio pitanje pobjednika. Rezultat 0:2 bio je i konačan, a Crveni vragovi su bar nakratko zasjeli na vrh ligaške tabele.

Izabranici Sir Alex Fergusona su tako došli do treće uzastopne pobjede, odnosno sedme uzastopne utakmice bez poraza u Premiershipu. QPR će ostati u donjem dijelu tabele, sa samo 16 osvojenih bodova iz isto toliko odigranih kola. 

Izvor: sportsport.ba

0 коментара:

Постави коментар