Kreće "Derbi ludilo"

[postlink]http://topicsmagazine.blogspot.com/2011/12/krece-ludilo.html[/postlink]
U sred priprema za praznični nogomet na osrvu, bliži se i odigravanje derbi utakmice između dva mančesterski kluba u okviru FA Kupa. Već nekoliko tjedana prije same utakmice krenule su razmirice i nesuglasice.

Naime, između "komšija" je došlo do rasprave vezano za broj karata koji će biti odobren za utakmicu na Etihad stadionu zakazanu za 08. januar 2012. godine.

Manchester United je uložio žalbu Nogometnoj asocijaciji Engleske (FA) povodom ulaznica koje je Manchester City odobrio gostujućim navijačima.

Po pravilima FA, United ima pravo na 15 posto ukupnog broja mjesta na stadionu, što bi iznosilo 7.100 ljudi. Umjesto toga, Građani su Unitedu odobrili 5.500 ulaznica - broj identičan onome koji su Crveni Đavoli odobrili Cityju za duel Carling Kupa prije dvije godine.

Iako se tada lako stiglo do dogovora, klub sa Old Trafford ovoga puta želi izdejstvuje pun iznos za svoje navijače. Iz tabora protivničkog tima ističu da bi povećanje broja gostujućih navijača ugrozilo sigurnost na stadionu i ostaju uz prvobitno određen broj.

Čitava stvar je prenijeta i na raspravljanje o broju ulaznica koje će se dodijeliti Cityju u slučaju odigravanja revanš meča.

"Tvrdoglavi" United, kako sada stoje stvari, ne želi omogućiti svih 15 posto ukupnog broja mjesta za navijače plavog tima.

Koliko god bila ozbiljna, ova stvar liči na dječju raspravu koja je uvjetovana velikim rivalstvom i konkurencijom koja (naročito ove sezone) vlada između dva kluba iz Manchestera.

"Mržnja", pojačana uvjerljivim porazom na Old Traffordu (6:1) u ranoj fazi sezone, uvod je u još jedan žustar derbi koji nas sigurno iščekuje početkom naredne godine.

Izvor: sportske.net

0 коментара:

Постави коментар