Najava: Manchester United vs Blackburn

[postlink]http://topicsmagazine.blogspot.com/2011/12/najava-manchester-united-vs-blackburn.html[/postlink]
U posljednoj ovogodišnjoj utakmici United na Old Traffordu dočekuje veoma slabašni Blackburn koji se na trenutno nalazi na posljednjoj poziciju. United na vrhu dijeli prvo mjesto sa gradskim rivalom Manchester Cityom Utakmica se igra sutra sa početkom od 13:45 h.

Boxing Day je Unitedu donio veliku pobjedu od 5-0 nad Wiganom. United je trenutno izjednačen sa Cityem i dijele prvo mjesto na tabeli.

Manchester United
Sir Alex se nada da će imati Rio Ferdinanda i Phil Jonesa na raspolaganju za sutra. Chris Smalling bi mogao propustiti sutrašnju utakmicu zbog upale krajnika. Još uvijek se čeka povratak Andersona i Cleverleya. Ferguson sada ima više opcija u napadu sa povratkom Berbatova koji je u prošlom kolu postigao hat-trick.

Blackburn
Blackburn ima problema sa ozljedama, Martin Olsson, David Dunn i Gael Givet će propustiti sutrašnju utakmicu. Junior Hoillett će također propustiti utakmicu zbog povrede koju je pokupio u utakmicu protiv Liverpoola.

Posljednji sastanak
United je u posljednoj utakmici sa Blackburnom slavio sa visokih 7-1 na Old Traffordu. Berbatov je tada zabio 5 golova.

Prethodni mečevi
14/05/11 Blackburn 1-1 United
27/11/10 United 7-1 Blackurn
11/04/10 Blackburn 0-0 United
31/10/09 United 2-0 Blackurn
21/02/09 United 2-1 Blackburn

United i Blackuburn su se u Premiershipu sastajali 34 puta. United je 19 puta slavio dok su bodovi podeljeni u 10 navrata. Samo 5 puta je Blackburn uzimao sav plen za sebe. U championshipu (tada prvoj diviziji) su se sastajali 60 puta. Blackburn nije odolevao Unitedu 24 puta, 14 puta su podeljeni bodovi, a "Ruže" su slavile 22 puta. Ukupna gol razlika u svim takmičarskim mečevima ova dva kluba je 205-161 (računaju se i Kup mečevi) u korist tima sa Old Trafforda. 

Utakmicu sudi Mike Dean.

Mogući sastav: De Gea, Smalling, Ferdinand, Jones, Evra, Valencia, Carrick, Giggs, Nani, Rooney, Berbatov

ZABRANJENO KOPIRANJE!

0 коментара:

Постави коментар