City i United kao Real i Barca?

[postlink]http://topicsmagazine.blogspot.com/2011/12/city-i-united-kao-real-i-barca.html[/postlink]
Kada je pocela nova sezona Engleske Premier lige nitko nije ocekivao da ce Arsenal i Chelsea tako lose igrati,sto se od njih nikako ne ocekuje.Sigurno nitko nije ocekivao da ce City i United imati prednost od 10 
bodova nad trece plasiranom ekipom prvenstva...

Izgleda da se ove sezone utrka za titulu vodi izmedju gradskih rivala,Manchester Uniteda i Manchester Citya,koji su do sada rusili gotovo sve pred sobom.Istina City je pobjedio United prije nekoliko mjeseci sa 6-1 ali od tada United nije ubiljezio niti jedan poraz u prvenstvu sa svega dva remija.


Ocito je da su ova dva tima mnogo kvalitetnija od ostalih konkurenata za titulu.City ima mnostvo igraca,na svakoj poziciji po dva svjetska igraca,kao i United ali ne toliko kao City ali opet Ferguson zna izvuci maximum iz tih igraca i uciniti da igraju kao Aguero ili pak Nasri itd..

Nikada u Premier ligi dvije ekipe nisu ovako vodile "rat" za titulu.United je na pocetku sezone rusio sve pred sobom.Prvo je stradao Arsenal sa 8-2,pa Bolton 5-0,Chelsea 3-1 itd.. Cityeve najvece dvije pobjede ove sezone su sigurno protiv Tottenhama od 5-0 i Uniteda od 6-1.

I kako je pred nama uskoro 19 kolo pocinjemo se pitati da li to City i United postaju Engleski Real i Barca?.Jer ta dva tima u Spaniji vec dugo godina nemaju pravog konkurenta u borbi za titulu.Obje ekipe imaju osigurano drugo mjesto,jedino preostaje borba za prvo.Valencia nije toliko jaka,jer prodavaju svoje najbolje igrace:Villa,Silva,Mata ...a ni Sevilla nije vise kao prije pa se Real i Barca jednostavno igraju sa njima tokom citave sezone.

Isto to sada rade i ekipe Fergusona i Mancinija,poigravaju se sa protivnikcim   ekipama.Unitedove 4 zadnje utakmicu su zavrsene sa rezultatom od 4-1,2-0,5-0, i 5-0.U zadnjoj utakmici protiv Wigana jednom prilikom posjed lopte na strani Uniteda je bio 97% naspram 3%,te kako ja mislim postavljen je novi rekord u cuvanju lopte.

Danas je i Harry Redknapp prihvatio cinjenicu da su ove sezone City i United jednostavno prejaki za sve,te je izjavio kako ce naslov osvojiti jedan od Manchesterovih klubova.A jucer Andres Villas Boas takodjer dao slicnu izjavu,a prije nekoliko dana i Arsen Wenger.

Ostaje nam samo da vidimo kako ce se ova utrka dva konja na kraju zavrsiti.Trenutno je izjednaceno.

Autor:manchesterutdfc.blogger.ba

1 коментара:

Anonymous је рекао...

united ne drzi rekord u cuvanju lopte u pl jer pre dve-tri nedelje je tottenham nznm tacnou susretu s kim rivalom imao posed lopte u jednom trenutku 100%-0% :DD

Постави коментар