Dolazi li Olić?

[postlink]http://topicsmagazine.blogspot.com/2011/12/dolazi-li-olic.html[/postlink]
Iako Ivica Olić ima 32 godine i nekoliko teških ozljeda i dugotrajnih pauza. Iako igra u najslavnijem njemačkom klubu, najbolje nogometne godine su pred njim. Brat Erica Cantone preporučio Ivicu Olića Alexu Fergusonu, Olić odlazi na Old Trafford!

Makar je bio uvjeren da je najljepše stranice svoje nogometne biografije ispisao u Bayernu u onoj čuvenoj godini, kada je jednu uništenu i malodušnu momčad doteglio do finala Lige prvaka, najveći izazov je tek pred njim. Naravno, ako se ostvari transfer, posljednje poglavlje jednog uzbudljivog nogometnog romana.

Pamti ga Old Trafford

Prije nekoliko dana doznao sam da se priprema transfer Ivice Olića u Manchester United, i to u režiji brata Erica Cantone, koji je jedan od dobavljača Alexa Fergusona. Sir Alex voli starije, iskusne igrače, a nikad mu nisu bili potrebniji nego idućeg proljeća, želi li uhvatiti dečke iz susjedstva, zahuktali City, koji je i za engleske prilike sastavio megamomčad. Ivicu Olića na Old Traffordu pamte i po dva gola Edwinu van der Saru, kada ih je baš u “teatru snova” izbacio iz Lige prvaka i odveo Bayern u finale.

Ivica Olić u Bayernu nije u lagodnoj situaciji, Jupp Heynckes ima uhodanu, nedodirljivu garnituru Robben - Mario Gomez - Ribery i tu će se teško otvoriti prostor za Olića.

Iako mu trener iz poštovanja daje određenu minutažu, iako u klubu tvrde da ga ne žele prodati, Oliću je jasno da ne može više računati na ozbiljan nogomet ako ostane u Bayernu. Promjena kluba razveselila bi i Slavena Bilića, jer njemu na Europskom prvenstvu treba Olić u top-formi, njegova brzina, energija i pozitiva su glavni aduti Bilićeva sastava.

Zbogom Bayernu

A da je Bayern zatvorena knjiga, vidio je Olić i na primjeru njemačkih reprezentativaca Miroslava Klosea i Lukasa Podolskog, koji su zbog nemoguće konkurencije pobjegli iz Münchena u Rim, odnosno Köln.

Duet Rooney - Olić bio bi ozbiljna prijetnja Cityju i njegovim snajperistima Mariju Balotelliju, Kunu Agueru i Edinu Džeki.

Možda i spasonosna formula za Fergusona, koji je ispao iz Lige prvaka i ako još na engleskoj travi izgubi od mrskog susjeda, bit će to upropaštena sezona, a priče o njegovu odlasku u mirovinu približit će se naslovnim stranicama. Istovremeno, bio bi to impresivan niz klubova i titula - NK Zagreb, Dinamo, CSKA, HSV, Bayern i Manchester United.

Formula za pobjedu

Međutim, ne trči samo United za Olićem, u krugu onih kojima je u mislima su Liverpool i Juventus. Očito je Ivica Olić formula za veliki rezultat. Čak i kada u Bayernu nije u prvom planu, sjećanja na njegovu veliku sezonu u Ligi prvaka još žive.

Izvor: Jutarnji.hr

1 коментара:

Anonymous је рекао...

http://www.givemefootball.com/premier-league/united-confirm-eriksen-interest

ovaj unitedu jedino treba on ili niko!!!!!!

Постави коментар