Andy Cole: “United će tek sada biti onaj pravi”

[postlink]http://topicsmagazine.blogspot.com/2011/12/andy-cole-united-ce-tek-sada-biti-onaj.html[/postlink]
Bivši napadač Manchester Uniteda i član zlatne generacije koja je 1999.godine osvojila trostruku krunu Andy Cole, izjavio je kako prave nastupe Uniteda očekuje tek sada.

Andy Cole vjeruje kako su decembar i januar mjesec najvažniji u Premiershipu jer se tada lomi sezona.I sam je bio svjedok nebrojeno mnogo puta, kada je United baš u periodu oko Božića slamao sezonu.

United je ispao iz Lige Prvaka te im sada predstoji velika borba sa gradskim rivalom Cityjem u Premiershipu, za kojima zaostaju samo dva boda.

“Uvijek sam smatrao da su decembar i januar mjesec ključni u Premiershipu”  rekao je Cole.

“Božićni period je najvažniji.Tada treba biti u pravoj formi i ako u tom periodu nanizate dobre rezultate, lakše će vam biti u nastavku sezone”  dodao je Cole.

“Sjećam se sezone 1995/96.Tada nam je Newcastle bježao čak 12 bodova ali nakon što smo ih pobijedili na Boxing Day, napravili smo sjajan niz i na kraju osvojili prvenstvo.

Ferguson je u zadnje vrijeme suočen sa brojnim ozljedama svojih igrača ali i pored toga Cole je optimističan i samtra da United može do titule.

“United je veliki tim.Ferguson zna kako zakrpiti povrijeđene igrače i ne sumnjam da će to dobro odraditi.Ne znam zašto, ali u drugom dijelu sezone tradicionalno igramo dobro.To kao da je usađeno u DNK naših igrača, da u drugom dijelu sezone procvjeraju i nadam se da će tako biti i ove godine”  zaključio je Andy Cole.

0 коментара:

Постави коментар