Može li Solskajer nasljediti svog mentora?

[postlink]http://topicsmagazine.blogspot.com/2011/12/moze-li-solskajer-nasljediti-svog.html[/postlink]
U javnosti se spekulira da bi trenutni strateg Moldea, legendarni Ole Gunar Solskaejer, mogao postati nasljednik još legendarnijeg Sir Alexa Fergusona koji je na čelu kluba iz Manchestera punih 25 godina.

Ljubimac navijača sa Old Trafforda trenutno sa velikim uspjehom vodi ekipu Moldea sa kojom je po prvi put u 100-godišnjoj povijesti kluba osvojio titulu prvaka Norveške.

Nekadašnji trener Moldea i čovjek koji je „Babyfacea“ prodao Manchester Unitedu, Age Hareide, smatra da Ole ima sve predispozicije da na pravi način nasljedi legendarnog Fergija.

„Ono što je Solskaejer uradio u svojoj prvoj godini na klupi Moldea za mene nije nikakvo iznenađenje.“

„Također, ne čudi me što ga mediji konstantno povezuju sa klubovima u Engleskoj. Vjerujem da će se njegovo ime pomenuti i kada se bude raspravljalo o budućnosti i nasljedniku Sir Alexa Fergusona.“ rekao je Age.

Nekadašnji trener Moldea smatra da bi direktan prlazak iz Norveške na klupu Crvenih Đavola bio veliki korak za trenera koji tek počinje da grad isvoju karijeru.

Ipak...

„Jedan dio mene vjeruje da, ako neko može da savlada taj veliki korak, onda je to definitivno Solskaejer!“ zaključio je Age Hareide.

Izvor: sportske.net

0 коментара:

Постави коментар