Mancini sa čašom šampanjca nazdravio za Fergusonov 70. rođendan

[postlink]http://topicsmagazine.blogspot.com/2011/12/mancini-sa-casom-sampanjca-nazdravio-za.html[/postlink]
Menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson u subotu će radno proslaviti 70. rođendan, jer će njegova momčad na Silvestrovo ugostiti Blackburn u 19. kolu Premiershipa.

S druge strane, Manchester City će prvoga dana 2012. godine gostovati kod Sunderlanda u ovoj rundi.

Dva kluba iz Manchestera drže prvo i drugo mjesto sa po 45 bodova. City je prvi zbog bolje gol-razlike, ali bi ''crveni vragovi'' svom dugovječnom šefu za rođendan mogli pokloniti da Novu godinu dočeka na prvoj poziciji. Pa makar i na jedan dan...

U svakom slučaju, Mancini se istaknuo lijepom gestom na kraju novinske konferencije u petak. Podignuo je u zrak čašu šampanjca i nazdravio svom kolegi, ali i rivalu s kojim se bori za naslov prvaka Engleske.

- Alex slavi 70. rođendan kao aktivni trener, stvarno je izvanredan!

Na upit hoće li i on dočekati 70. rođendan kao aktivni trener, 47-godišnji Mancini je odmahnuo glavom i nasmijao se:

- Neću.

Njegov stil komunikacije je mnogim novinarima na Otoku pravo osvježenje. Tako je Mancini svim predstavnicima ''sedme sile'' i njihovim obiteljima zaželio sretnu Novu godinu.

Kad su u pitanju nogometne teme, talijanski je stručnjak odbacio špekulacije kako se njegov klub spreman dovesti Belgijanca Edena Hazarda, odnosno kako pregovara s njegovim klubom Lilleom. Izvještaji su spominjali kako Mancini u tom igraču vidi zamjenu za YayuTourea, bez kojeg će ostati tijekom Afričkog kupa nacija.

- To nije točno. On je dobar igrač, ali trenutno nismo govorili o njemu kao potencijalnom pojačanju.

Dodao je kako se nada što kasnijem odlasku Tourea. Ako je moguće, nakon 8. siječnja, kada će City igrati protiv Uniteda u 3. kolu FA Cupa.

- Nastojimo odgoditi Toureov odlazak, ali to će biti teško. Mislim da bi nas on trebao napustiti nakon utakmice s Unitedom. To je moja želja.

U intervjuu koji je dao u petak za Gazzettu dello Sport, Mancini je istaknuo kako želi ostati menadžer Cityja što je dulje moguće.

- Želim osvojiti Premiership. Bilo bi veliko zadovoljstvo zaraditi taj naslov za City nakon 34 godine. Novi ugovor za mene? Zasad je sve samo na riječima. Jasno da će puno ovisiti o rezultatima. No, meni je dobro u Cityju i ovako. Jednu stvar moram priznati. Uvijek me veseli kada navijači pjevaju na glazbu iz pjesme ''Volare'' s mojim imenom!

Na kraju je želio naglasiti kako se vlasnik kluba, šeik Mansour, ''ne razbacuje s novcem'', iako mnogi upravo tako portretiraju ulaganje silnih milijuna u pojačanja.

- Vrlo je oprezan s ljudskim vrijednostima i poštovanjem za druge ljude. Susreli smo se četiri ili pet puta, što možda i nije dovoljno da biste o nekoj osobi mogli izgraditi mišljenje. No, mogu reći da je on vrlo daleko od klišeja koji ga prati, kako samo rasipa novac. On nije čovjek koji razmišlja samo o tome kako će potrošiti.

Izvor: nogometni-magazin.com

0 коментара:

Постави коментар