Ferguson: "Derbi može biti ključan na kraju"

[postlink]http://topicsmagazine.blogspot.com/2011/10/ferguson-moze-biti-kljucan-na-kraju.html[/postlink]
U nedjelju je na rasporedu vrući gradski derbi u Manchesteru. Alex Ferguson poručio je kako bi eventualni pobjednik na Old Traffordu ostvario mnogo već u ranom dijelu sezone.

Bogati City proteklih je nekoliko godina slagao momčad s kojom će napasti sam vrh Premier lige. Sada je jači nego ikada pa je i derbi s Manchester Unitedom iščekivaniji nego ikad. Klub koji ima znatno manje trofeja u vitrinama dolazi na Old Trafford s dva boda prednosti.

"Ova bi utakmica mogla biti značajna na kraju sezone. To je sixpointer. Značit će mnogo za bilo koju momčad koja uspije pobijediti", poručio je strateg Uniteda Alex Ferguson. "Međutim, sezona je još mlada i bodovi se stignu nadoknaditi. S obzirom na naš učinak u drugom dijelu sezone, čovjek se nada da ćemo biti bolji."

City je još jedan u nizu velikih rivala Uniteda koji nisu uspjeli ugroziti njegovu dominaciju u engleskom nogometu u posljednjih 20 godina. Ferguson tvrdi da je konkurencija samo prilika za novo dokazivanje snage:

"U ovom klubu uvijek prihvaćamo izazov. Prošli smo istu stvar mnogo puta. Ovo je drugačija situacija. Ovo je još jedna utakmica u povijesti našeg kluba i moramo nešto poduzeti po tom pitanju. Ne želite uvijek biti iza drugih, kao što smo mi dvije godine bili iza Chelseaja. Ali pokazali smo da imamo želju i odlučnost. To i sposobnost donošenja odluka dovela nas je opet na čelo."

Prvi put ove sezone Ferguson će na raspolaganju imati dva najiskusnija stopera, kapetana Nemanju Vidića te Ria Ferdinanda.

Bit će ovo drugi ogled Uniteda i Cityja ove sezone. Prije početka Premier lige gradski rivali sastali su se u finalu Charity Shielda. City je tada na poluvremenu imao prednost 2:0, ali su Crveni vragovi preokrenuli u drugom poluvremenu na konačnih 3:2.

Izvor: sportnet.hr

0 коментара:

Постави коментар