Slučaj Tevez: Fergi iznenađen odlukom PFA

[postlink]http://topicsmagazine.blogspot.com/2011/10/slucaj-tevez-fergi-iznenaen-odlukom-pfa.html[/postlink]
Trener Maanchester Uniteda, Sir Alex Ferguson, razočaran je odlukom Udruženja profesionalnih nogometaša Engleske (PFA) da prepolovi kaznu za napadača Citya Carlosa Teveza.

Uprava Građana jepreinačiti prvobitnu odluku o kazni za Argentinskog napadača, Carlosa Teveza, i umjesto iznosa jedne mjesečne plaće, Tevez će morati platiti iznos u visini dvotjedne primanja – 400.000 funti.

Udruženje profesionalnih nogometaša Engleske (PFA) nije se složilo sa prvobitnom odlukom ljudi iz Citya i naredio Građanima da prepolovi kaznu za Carlitosa.

Takva odluka iznenadila je i trenera Manchester United, Sir Alexa Fergusona.

Iskusni Škot zna da pravila uspostavljena od strane PFA i FA, kao i Premijer Lige, navode da klub najviše može kazniti svog nogometaša oduzimanjem dvotjedne plaće, i da jednostavno City tu ne može uraditi ništa.

“Ta pravila su po meni malo čudna, ali šta je tu je, ne možemo ih promjeniti.”

“Činjenica je da maksimalno možete kazniti svog nogometaša oduzimanjem dvotjedne plate. U određenim situacijama takva pravila djeluju suluda, ali morate ih prihvatiti.” istakao je Sir Alex Ferguson.

Definitivna odluka o kazni i suspenziji Carlosa Teveza još uvijek nije donjeta i cijeli slučaj mogao bi se odužiti do prosinca.

Izvor:sportske.net

0 коментара:

Постави коментар