Interview sa Cleverleyom

[postlink]http://topicsmagazine.blogspot.com/2011/10/interview-sa-cleverleyom.html[/postlink]
Tom Cleverley je za Red View, klubski oficijalni magazin pričao o svom povratku na teren, nakon više od mjesec dana izbivanja zbog povrede koljena.

Sigurno ste presretni sto ste se vratili na teren nakon 6-sedmične pauze zbog povrede?
"Definitivno. Ozlijeda je dosla u lošem trenutku. Bio sam u timu, igrao sam dobor i uživao sam. Ove stvari se događaju u fudbalu, i samo morate raditi mnogo i slušati šta vam fizioterapeuti govore."

Kakav je osjećaj bio vratiti se u akciju u utakmici protiv Aldershota?
"Osjećaj je bio sjajan. Pomaže kada imate fantastične igraće oko sebe koji vas čine jos boljim, i jednostavno samo morate nastaviti davati 100 % od sebe u svakoj utakmici."

Mnogo fanova je reklo kako im nedostaješ i kako te je tim trebao u posljednjem mjesecu-to mora da je lijepo čuti, ali da li te to stavlja pod jos veci pritisak?
"To je uvijek lijepo čuti, ali pritisak vlada kod svakoga u timu zbog toga sto je prošlo kolo bilo veoma loše za nas. Na startu sezone, cijeli tim je bio pun samopouzdanja i igrali smo fantastičan fudbal. Utakmice su bile teze u nekoliko zadnjih sedmica, i veoma je lijep osjecaj čuti kako fanovi govore da im fališ."

Mnogi su govorili kako ćete uraditi mnogo ove sezone, da li se i vi tako osjećate?
"Bilo je brilijantno. Stvari su bile odlične, nisam zamisljao da ću tako dobro započeti svoju prvu sezonu u dresu Manchester Uniteda, ali je kasnije došla i ozlijeda pa sam se malo razočarao, ali sada zurim da se vratim u prvi tim i da pomognem timu da pobijedi u subotu."

Da li vlada pozitivni duh u timu nakon sramotnog poraza u gradskom derbiju?
"Da, definitivno. Imamo odličan timski duh. Regrupirali smo se i nadamo se da ćemo se uskoro vratii na stare staze."

Autor: manchesterutdfc.blogger.ba

0 коментара:

Постави коментар