Vidić se i službeno oprostio od reprezentacije

[postlink]http://topicsmagazine.blogspot.com/2011/10/vidic-se-i-sluzbeno-oprostio-od.html[/postlink]
Kapetan Manchestera Nemanja Vidić obavijestio je čelnike Nogometnog saveza Srbije (FSS) i javnost o svom povlačenju iz reprezentacije.

Poslije dugog razmišljanja, teška srca sam se odlučio oprostiti od reprezentacije Srbije.

"Osnovni razlog jest taj što se već dulje vrijeme, a naročito u svjetlu zadnjih događaja, u medijima, pa samim time i u javnosti, kritizira moj odnos prema nacionalnom timu, iako sam za reprezentaciju igrao i ozlijeđen, ponekad i mimo volje mog kluba", rekao je Vidić.

"Ovim potezom želim zaštititi reprezentaciju i sebe od raznih kuloarskih priča, u kojima se zanemaruje moj učinak kao nogometaša. Također, ne želim da se zbog istih optereti nova generacija naših reprezentativaca i eventualno zbog toga pokvari atmosfera u reprezentaciji pred novi ciklus kvalifikacija", napisao je, između ostalog, Vidić u svom priopćenju.

Dodajmo kako je Vidić za reprezentaciju debitirao u ogledu između Italije i tadašnje Jugoslavije u listopadu 2002. godine u kvalifikacijama za Euro 2004. godine, Ukupno je odigrao 56 utakmica i postigao dva pogotka.

Iz FSS odmah su reagirali i zahvaliti braniču Inuteda na svemu što je napravio u dresu srpske reprezentacije...

"Svojim ponašanjem, igrama, zalaganjem i odnosom prema dresu reprezentacije Nemanja Vidić je zaslužio i riječi hvale i posebno mjesto u povijesti ovog sporta u Srbiji. Poštujući njegovu odluku, želimo naglasiti da vrata reprezentacije za Vidića nisu zatvorena i bila bi nam izuzetna čast i zadovoljstvo da u određenom trenutku, kada se i ako za to steknu svi uvjeti, ponovo postane član najbolje reprezentacije", priopćio je FSS.

Ako do toga i ne dođe, Nemanja Vidić je neizmjerno zadužio sve u srpskom nogometu i mi ćemo mu se odužiti na primjeren način", stoji na kraju.

Izvor: index.hr

0 коментара:

Постави коментар