Manchester United 1 vs 6 Manchester City

[postlink]http://topicsmagazine.blogspot.com/2011/10/manchester-united-1-vs-6-manchester.html[/postlink]
U velikom gradskom derbiju Manchester City je danas nadigrao i potpuno razbio, potopio, Manchester United sa velikih 1:6. Edin Džeko je za 23 minute provedene na terenu postigao dva gola uz jednu asistenciju.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo ništa spektakularno i malo ko je mogao očekivati ovakav potop Manchester Uniteda na Old Traffordu.

City je odlično zatvorio bokove Uniteda, nije bilo pravih lopti Younga sa jedne odnosno Smallinga sa druge strane, pa je kroz sredinu išlo puno teže. Manchester United je imao inicijativu, posjed lopte, ali golman gostiju Joe Hart nije imao previše posla.

Prvu ozbiljniju utakmica su na utakmici odigrali gosti i odmah su uspjeli postići gol. David Silva je proigrao Jamesa Milnera, ovaj Marija Balotelli, a njegov šut ne blokira Jonathan Evans.David De Gea je nemoćan, City vodi 0:1.

Dvije minute kasnije Sergio Aguero centrira, ovaj put je to bilo previsoko za Marija Balotellija. Igra Manchester Uniteda se nije previše promijenila niti nakon primljenog gola. Vrijedi izdvojiti tri pokušaja iz daljine, Ashleya Younga, Andersona i Waynea Rooneya ali se Joe Hart nije dao iznenaditi. Najbolju priliku za izjednačenje je imao Jonathan Evans, ali je loše reagovao na dobro dodavanje Waynea Rooneya.

Presudni trenutak utakmice se dogoio na početku drugog dijela. Jonathan Evans ruši Marija Balotelli, Mark Clattenburg mu pokazuje put u svlačionicu i nakon toga se raspada igra Uniteda. Već u 60.minuti gosti vode 0:2, opet je James Milner asistent, a strijelac je Mario Balotelli. Devet minuta kasnije asistent je Micah Ricahrds, a strijelac je Sergio Aguero.

U 70. minuti u igru ulazi naš Edin Džeko koji će u narednih malo više od dvadeset minuta zaviti u crno United. Vrlo brzo je Džeko dva puta ozbiljno zaprijetio, a nakon gola Darrena Fletchera stižu i dva Edina Džeke. Prvi u 89. minuti za 1:4 na asistenciju Joleona Lescotta, a drugi u 93. minuti za konačnih 1:6. Između dva gola našeg zmaja u strijelce se uspio upisati i David Silva i to na asistenciju upravo Džeke.

Manchester United - Manchester City 1:6 (0:1)

Old Trafford. Gledalaca: 75,487
Sudija: Mark Clattenburg
Žuti kartoni: Evra, Samalling, Anderson, Welbeck (Manchester United), Balotelli, Kompany, Richards (Manchester City)
Crveni Karton: Jonathan Evans (46)

Izvor: sportsport.ba

0 коментара:

Постави коментар