Solskajer osvojio prvu titulu

[postlink]http://topicsmagazine.blogspot.com/2011/10/solskajer-osvojio-prvu-titulu.html[/postlink]
Molde je prvak Norveške prvi put u 100-godišnjoj povijesti kluba. Recept za uspjeh je čini se postavljanje legendarnog Ole Gunnara Solskjera na mjesto trenera. Sprema li se Ole zamjeniti Fergija?

Molde je novi prvak Norveške, a čovijek kome navijači ovog kluba mogu zahvaliti za to što će prvi put u 100 godina dugoj povijesti slaviti titulu je legenda ovog kluba i Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjer. Prije dolaska "Baybeface" na kormilo Moldea, ovaj klub je uspio u 7 navrata bio viceprvak u vrijeme apsolutne dominacije Rosenborga, osvojili su 2 kupa, ali su bili daleko od pomisli na titulu.

Zatim su u dogovoru sa Unitedom vratili u klub Soskjera, istrpeli ga u sezoni u kojoj su stigli tek do 11. mjesta, da bi ove godine, baš na 100-godišnjicu osnivanja kluba stigli i do prve titule 2 kola prije kraja. Danas je Molde igrao samo neriješeno protiv Stromsogdseta na svom terenu, ali 2 kola pre kraja imaju 8 bodova prednosti nad Tromsom i trofej u rukama. Solskjer je poslije završetka sjajne igračke karijere započeo trenersku u samom Unitedu. Igrač koji je Unitedu donosio prevagu ulascima sa klupe, počeo je kao trener napadača u prvom timu, da bi zatim preuzeo rezerve Uniteda.

Prvo je stigao poziv Norveške da preuzme nacionalni tim, ali je Ole rekao da nije spreman za tako nešto. Kada je stigao poziv Moldea međutim, Ole je u dogovoru sa Ferguson prihvatio i potpisao ugovor na 4 godine. Kod mnogih navijača Uniteda nema dileme da je Solskjer čovjek koji bi mogao da zamijeni Fergusona na klupi "Vragova".

Koliko je to realno pokazaće godine koje dolaze, ali je poslije prve titule jasno da je Solskjer bio dobar učenik i da je počeo da primenjuje znanje. Solskjer je u karijeri odigrao 366 utakmica za United i postigao 126 golova, uglavnom ulazeći sa klupe.

Izvor:sportske.net

0 коментара:

Постави коментар