10 Najboljih napadača Uniteda svih vremena

[postlink]http://topicsmagazine.blogspot.com/2011/08/10-najboljih-napadaca-uniteda-svih.html[/postlink]
Protiv Arsenala Wayne Rooney je zabio 152 gol u dresu Uniteda je li ga to čini najboljim napadačem Crvenih Vragova svih vremena? U ovaj izbor se ne mogu uključiti Bobby Charlton, Cristiano Ronaldo, Ryan Giggs i Paul Scholes.

10.Andy Cole
Cole je imao dosta kritičara u svoje vrijeme u United, neki su ga nepravedno optuživalida promašuje čiste prilike. Svi napadači promašuju prilike ali samo oni najveći nastave dolaziti u poziciju da zabiju gol.
Cole pripada u ovu drugu kategoriju zabio je 131 gol u 243 nastupa.Njegova suradnja da Yorkom bila je nevjerojatna, Unitedovi navijači nikad neće zaboraviti njegov doprinosu u sezoni 1999. kada su osvojili Treble.


9.Stan Person
Jedan od zvijezda momčadi Sir Matta Busbeya lokalni dečko predstavio je sebe protiv Chesterfielda 1937. sa 4 asistencije. Ali tek nakon Drugog svjetskog rata on je zasjao i njegovi golovi pomogli su Unitedu da osvoji naslov 1952.
Kao što su partneri bili Yorke i Cole, tako su bili Pearson i Rowely. 1952. zabili su 52 od 95 golova Uniteda.


8.Mark Huges
Huges je ima dva mandata u Unitedu, ali u onom drugom je imao veliki utjecaj. Najznačajnije u finalu Kupa Pobjednika Kupova 1991. kada je svom bivšem klubu Barceloni zabio 2 puta u finalu.
Bio je majstor u zadržavanju lopte , Huges je također poznat po nevjerojatnim golovima vrlo malo od njegova 163 gola bila su "prikucavanja".


7.Tommy Taylor
Tragično je to što je Taylor imao puno toga za dati, ali zaustavio ga je pad zrakoplova u Munichu. U svom debiju 1953. zabio je 2 gola Prestonu.
Taylor je nastavio sa fantastičnim igrama zabio je 131 gol u 191 nastupu za United osvojio je 2 naslova 1956. i 1957., imao je samo 26 godina kada je poginuo.


6.Ruud Van Nistelrooy
Pravi golgeter, Van Nistelrooy je imao nos za gol kao nitko drugi. Njegov rekord govori sam za sebe 150 golova u 200 nastupa, u klubu je bio više od 5 godina. Tijekom tog vremena uspio je osvojiti Premier Ligu, FA Cup, Liga kup i Community Shield.
Bila je velika šteta kada je prešao u Real Madrid.


5.Dennis Viollet
Malo napadača dosegne magičnu brojku od 30 golova u jednoj sezoni, a još manje 36 golova.Samo je jedan čovjek to učinio u nekoliko mjeseci, Dennis Viollet je to uspio nakon što je preživo zrakoplovnu nesreću u Munichu.
Njegova 32 gola u sezoni 1959-1960 bio je dokaz njegovog talenta, ipak čini se da nikad nije dobio zasluge koje je zaslužio smatra se da je on jedan od najpodcjenjneih napadača u povijesti.


4.Wayne Rooney
Rooney apsolutno ima još vremena da napreduje na ovoj ljestvici. Sigurno da ima potencijala da postane najveći Unitedov igrač svih vremmena, ali za sada je četvrti.
Zapamtite ima samo 25 godina, još nije dostigao vrhunac.


3.Jack Rowley
Pearsonov partner u napadu Jack Rowley bio je dragulj u kruni prvog uspjeha Matta Busbeya, bio je nebrušeni dijamant., ali isto tako je bio neosporiv.
Mogao se brinuti za sebe na terenu i uvijek je znao gdje je gol. Na putu osvajanja FA Cupa 1948 i osvajanju Lige 1952. zabio je 211 golova u 424 utakmice, nevjerojatno postignuće u bilo kojoj eri.


2.Dennis Law
Originalni Kralj Stretford Enda, Law bio je smrtonosan ispred gola. Jedan od igrača "Sveto Trojstva" zajedno sa Charltonom i Bestom zabio je 237 golova u 398 nastupa između 1962 i 1973 .
Bio je proglašen Europskim igračem godine 1964 godine, i imao je veliku nesreću da nije bio na Weambleyu kada je 1968. United osvojio Europski kup jer je bio na operaciji koljena.

Ipak zaslužio je drugo mjesto na ljestvici zbog nevjerojatnih podviga na terenu.


1.Eric Cantona
Nevjerojatni Francuz u Unitedu je bio "vrtlog" od početka do kraja. Ktalizator za Unitedovu eru koja je pocela 1993. Cantona je dosao i osvojio 4 lige i postigao 82 gola na 184 utakmica na kojima je startovao.
Ali on nije samo golove doneo u klub. Njegov talenat, polet i cista arogancija ostavile su dubok trag u klubu i citavoj generaciji koja ce nastaviti da napreduje dok ne postanu svetske zvezde.


ZABRANJENO KOPIRANJRE!

1 коментара:

Anonymous је рекао...

mislim da rooney yos uvjek nije dorastao za 4 poziciju, treba on zabiti jos golova

Постави коментар