Smalling uvjeren da on i Jones mogu zamijeniti Vidica i Ferdinanda

[postlink]http://topicsmagazine.blogspot.com/2011/08/smalling-uvjeren-da-on-i-jones-mogu.html[/postlink]
Chirs Smalling vjeruje da on i Phil Jones mogu zamijeniti ozlijedjene Nemanju Vidica i Rio Ferdinanda...

Sir Alex ce 3 sedmice biti bez ijednog od svoja dva prva izbora za stopere,dok su strahovi da bi jedan mogao odsustvovati cak 10 sedmica.

United je u prvu utakmicu usao bez desnog beka,Rafaela i lijevog Patrica Evre koji ima problema sa koljenom.Tako Ferguson na raspolaganju nece imati Ria,Vidu i Rafaela na neko duze vrijeme,dok bi se Evra trebao vratiti sledece sedmice.

Smalling je uvjeren da on i Jones mogu nadomjestiti gubitke.

"Tuzno je kada vidite kako se veliki igraci ozlijedjuju.Ali je menadzer pokazao kako je voljan da svim mladim igracima daje priliku i 'baca' ih u velike utakmice.Pa je veoma lijepo vidjeti kako istupe.Svi su veoma posveceni svome radu,i Evans i Fabio su fantasticni igraci.

"Ako radite dobro menadzer ce vas drzati u timu.Nema veze koliko imate godina,jer ako igrate dobro vi izlazite na teren.To je se meni dogadjalo prosle sezone.Nisam ocekivao da odigram toliko utakmica.

"Ja i Phil Jones smo na predsezonskim pripremama igrali zajedno kao stoperski tandem.Ja sam igrao i kao desni bek.Menadzer je zelio da vidi kako se tu snalazim kako bi mogao istupiti kada se neko povrijedi.

"Vise volim igrati kao stoper,jer je to moja prirodna pozicija.To je mjesto gdje igram vecinu utakmica.Ali menadzer osjeca da mogu pomoci i na desnoj strani,i nemam se sta protiviti."zavrsio je Smalling.

Autor:manchesterutdfc.blogger.ba

0 коментара:

Постави коментар