Sir Alex: Nani je BIO potpisan kao zamjena za Ronalda

[postlink]http://topicsmagazine.blogspot.com/2011/08/sir-alex-nani-je-bio-potpisan-kao.html[/postlink]
Već godinama Nanija se uspoređuje za Ronaldom. Dok je Cristiano bio u Unitedu Nani se nije previše iskazao, ali kada je CR7 otišao iz kluba Nani je postao jedan od najvažnjih dijelova ekipe, to se moglo vidjeti prošle sezone kada je bio vodeći asistent Uniteda, tome je dodao i nekoliko golova.

Kolikogod usporedbe mogu biti iritantne postoje sličnosti između Ronalda i Nanija, Sir Alex je otkrio da je potpisao Nanija kako bi zamjenio Ronalda.

"Cristianu su ostaje dvije godine ugovora kada smo ga pustili.Imali smo ga šest godina, problem je što ne znaš koliko ćeš dugo zadržati Europskog igrača".

"Volimo misliti da će oni ostati ovdje zauvijek, neki su to i napravili. Ali promlem s Cristianom je bio to što je on uvijek imao san da zaigra za Real Madrid.Ispunio je dio svog sna kada je šest godina igrao za Manchester United, sada je želio ispuniti drugi dio. Razumijem taj dio jer je on bio veliki profesionalac za mene".

"Iako je htio u Real Madrid još prošle godine to ga nije zaustavilo da u toj sezoni bude vrhunski igrač".

"Morate planirati unaprijed. Mi smo planirali i doveli smo Nanija.Možeš samo dati sve od sebe i pripremiti se za neizbježno i osigurati se sa dovoljno igrača da to nadoknadiš".

ZABRANJENO KOPIRANJE!

0 коментара:

Постави коментар