4 igraca Uniteda u timu kola

[postlink]http://topicsmagazine.blogspot.com/2011/08/4-igraca-uniteda-u-timu-kola.html[/postlink]
Poprilično zanimljivo bilo je ovog vikenda u Engleskoj. Posebno u manchestersko-londonskim derbijima. Postignuto je 16 golova, dva hat-tricka (Džeko i Rooney), dva sjajna "slobodnjaka", iskorišten i neiskorišten penal i još mnogo, mnogo toga...

Manchester je slavio protiv Londona s ubjedljivih 13:3! Najprije je City na White Hart Laneu savladao Tottenham s visokih 5:1 (četiri gola Džeke, op.a), a onda je na Old Traffordu naprosto ponižen Arsenal - 8:2 za Crvene vragove!

Goal.com donosi pregled 3. kola u Engleskoj i u istom momčad kola, koju su redom poponuli igrači klubova iz Manchestera.

Ipak, mjesto na golu pripalo je Timu Howardu iz Evertona (ocjena 7) koji je briljirao protiv Blackburna. U zadnjoj liniji tri igrača iz Manchestera - Chris Smalling (8) i Phil Jones (7.5) kao predstavnici Uniteda, te Cityjev Vincent Kompany (8). 

Ispred njih - u formaciji 4-2-3-1-1 - nalazi se Liverpoolov dvojac, igrači koji su stigli ovog ljeta na Anfield. Riječ je o Jordanu Hendersonu (9) i Charile Adamu (8.5). Vezni red popunjavaju Ashley Young (9) koji je postigao dva gola Arsenalu, Nasri (8.5) koji je svojim asistencijama zaludio Tottenham i Luis Suarez (8.5).

Odmah iza Edina Džeke je Rooney (9.5), trostruki strijelac protiv Arsenala, a usamljen u vrhu napada je Edin Džeko (9), prvi na listi strijelaca, sa šest postignutih golova iz tri utakmice.

Howard -Smalling, Kompany, Jones - Henderson, Adam - Young, Nasri, Suarez - Rooney - Džeko.

0 коментара:

Постави коментар