Man United 3-0 Tottenham Hotspur

[postlink]http://topicsmagazine.blogspot.com/2011/08/man-united-3-0-tottenham-hotspur.html[/postlink]
Fudbaleri Manchester Uniteda su savladali Tottenham rezultatom 3:0 u derbiju 2. kola Premijer lige, zahvaljujući sjajnoj igri u drugom poluvremenu u kom je glavnu reč vodio preporođeni Welbeck...

Trener "đavola" Alex Ferguson je odlučio da tradiciju po kojoj United ne gubi mečeve na Old Traffordu na startu sezone (poslednji put se to desilo 1992. godine) brani sa podmlađenim sastavom. Na terenu su bili De Gea, Evans, Jones, Evra, Smalling, Anderson, Cleverley, Young, Nani, Rooney i Welbeck. Ispostavilo se da je ta odluka bila pun pogodak.

Prvi je pripretio baš jedan od "klinaca" Cleverley koji je sa distance naterao raspoloženog Friedela na prvu od brojnih intervencija. Na drugoj strani su igrači Tottenhama bili opasniji posle centaršuteva, ali nijedna ekipa nije uspela da pronađe put do mreže u prvom poluvremenu.

Nastavak je bio potpuno drugačiji i nikako nije bio izjednačen. Manchester je krenuo mnogo agresivnije ka golu gostiju, a kada je Welbeck sjajno reagovao na idealan centaršut Cleverleya i konačno uspeo da najavi bolje dane u Manchesteru, kola Spursa su krenula nizbrdo.

Do tada prilično neubedljivog Welbecka je gol nabio samopouzdanjem, pa je on ubrzo zamalo zatresao mrežu makazicama, a zatim je izveo i potez utakmice - petom je fantastično asistirao Andersonu za 2:0 u 76. minutu!

Goste je dotukao "veteran" 25-godišnji Rooney odličnim udarcem glavom u 87. minutu, a na drugoj strani su i dalje ponekad nesigurnom De Gei pripretili samo Defoe i Van der Vaart.

Inače, Ferguson je poslednji meč kola iskoristio i da omogući Giggsu da obori novi rekord. On je uz asistenciju Rooneyu upisao i 614. nastup u elitnom rangu ušavši sa klupe u finišu meča zajedno sa Chicharito, i Parkom.

Mesto u istoriji je zaslužio i golman Tottenhema Friedel. Amerikanac je uprkos primljenim golovima bio sjajan na debiju za klub i nije se osetilo to što je kao 40-godišnjak postao najstariji igrač londonske ekipe još od Drugog svetskog rata.

0 коментара:

Постави коментар