Pet Fergusonovih želja

[postlink]http://topicsmagazine.blogspot.com/2011/11/pet-fergusonovih-zelja.html[/postlink]
Aktualni prvaci Engleske, momčad Manchester Uniteda, u januarskom prelaznom roku će vjerovatno pokušati dovesti nekoliko igrača.

Crvene vragove strani mediji povezuju sa nekoliko igrača, a najviše se spominju: Ricky van Wolfswinkel (Sporting), Nicolas Gaitan (Benfica), Cheikh Tiote (Newcastle), Marek Hamšik (Napoli), Jordan Rhodes (Huddersfield).

1. Nicolas Gaitan


Godine: 23
Pozicija: Ofanzivni vezni
Klub: Benfica
Tržišna vrijednost: 23 miliona funti

Gaitan je u ovoj sezoni Portuguese lige jedan od najboljih igrača Benfice. Asistirao je četiri puta u četiri uvodne utakmice Benfice, u ovosezonskoj kampanji Lige prvaka. Potpisao je novi ugovor sa portugalskom ekipom, ali Sir Alex Ferguson bi ga mogao dovesti, ako vlasnici odluče odriješiti kesu.

2. Cheikh Tiote


Godine: 25
Pozicija: Defanzivni vezni
Klub: Newcastle
Tržišna vrijednost: 15 miliona funti

Strani mediji već sada špekulišu kako bi Ferguson uskoro mogao poslati ponudu za ovog dvadesetpetogodišnjaka. Tiote je također, baš kao i Gaitan, potpisao novi ugovor sa svojom ekipom u februaru tekuće godine. Ipak, Mike Ashley, vlasnik Newcastlea, mogao bi prihvatiti odgovarajuću ponudu Uniteda. Cheikh Tiote je odigrao 30 utakmica prošle sezone u dresu Newcastlea, sakupivši nevjerovatnih 15 žutih kartona.

3. Marek Hamšik


Godine: 24
Pozicija: Ofanzivni vezni
Klub: Napoli
Tržišna vrijednost: 24 miliona funti

Hamšik već duže vrijeme privlači pažnju velikih klubova, nastupajući za svoj Napoli i reprezentaciju Slovačke. Sir Alex Ferguson je i prije pokazivao zainteresovanost za Slovaka, ali do realizacije transfera nije došlo. Hamšik je kapiten slovačke reprezentacije i vodio ih je svojim igrama na Svjetskom prvenstvu, prošle godine.

4. Jordan Rhodes

Godine: 21
Pozicija: Napadač
Klub: Huddersfield
Tržišna vrjednost: 10 miliona funti

Mladi škotski internacionalac, Jordan Rhodes, podigao je popularnost engleskoj trećoj ligi, nastupima za svoj Huddersfield. On je dokazani strijelac, a skauti Manchester Uniteda ga prate već duže vrijeme. Rhodes je došao do najbržeg hat-tricka u historiji engleske treće lige, a proglašen je i za najboljeg igrača u prošloj i pretprošloj sezoni.

5. Ricky van Wolfswinkel

Godine: 22
Pozicija: Napadač
Klub: Sporting Lisabon
Tržišna vrijednost: 22 miliona eura

Mladog Nizozemskog napadača strani mediji odavno povezuju sa Manchester Unitedom. Iako kaže kako je sretan u svom sadašnjem klubu, njegove šanse za dolazak na Ostrvo se povećavaju, kako prenose strani mediji.

Izvor: SportSport.ba

2 коментара:

Anonymous је рекао...

pola ovih igraca ne vridi ni centa...daj fergi dovedi visenekog dokazanog igraca...a ne ove banane koji ce za 3 godine otic u neki drugi klub...

Anonymous је рекао...

... Hamsik No.1 ! G.G.M.U.

Постави коментар