Vidić: "Ferdinand je i dalje sjajan"

[postlink]http://topicsmagazine.blogspot.com/2011/11/vidic-je-i-dalje-sjajan.html[/postlink]
Poslije brojnih kritika na račun Ria Ferdinanda kome mediji odbrojavaju dane u Manchester Unitedu, njegov kolega iz obrane, Nemanja Vidić, stao je u obranu iskusnog Engleza.

Poslije uvjerljivog poraza u gradskom derbiju krenule su i oštre kritike na račun Ferdinanda.

Nemanja Vidić smatra da njegov kolega još uvijek nije rekao svoje i da je i dalje spreman za velika djela u dresu Crvenih Đavola.

Iskusni, 33-godišnji defanzivac se nalazi u sutonu svoje profesionalne karijere, a sam Alex Ferguson ističe da Rio mora podići nivo igre kako ne bi izgubio svoje mjesto u ekipi.

Vidić je iznenađen kritikama na račun svog partnera u obrani koji je, uz Srbina, bio ključ uspjeha Crvenih Đavola u poslednjih nekoliko godina.

“Kada pogledate kroz šta prolazi Rio, kao nogomeraš koji je prošlu sezonu iznio na svojim prsima,pomogao nam da osvojimo titulu prvaka Engleske i stignemo do finala Lige Prvaka, kritike koje sada trpi jednostavno nisu zaslužene.”

“Nije u redu govoriti da više nije dovoljno dobar za United. Protiv Sunderlenda je Rio upravo to i pokazao. Demonstrirao je klasu i odlučnosti u igri zbog koje smo se mi kao njegove kolege osjećale jako sigurno na terenu.”

“Ponekad, kada ste toliko dugo na vrhu, kao što je to slučaj sa Riom, ljudi počnu donositi zaključke na osnovu vaših godina. Samo čekaju prvu priliku da kažu da ste gotovi!” ističe Nemanja Vidić.

Defanzivac Uniteda smatra da iskusni Englez ima još puno toga pružiti slavnom klubu iz Manchestera.

“Svojim sigurnim nastupom protiv Sunderlenda Rio je pokazao svima da još uvijek nije gotov!”

“Pokazao je izuzetan karakter i dokazao svim kritičarima da još uvijek ima snage i mogućnosti nastupa na vrhunskom nivou.” zaključio je Vidić.

Izvor: sportske.net

0 коментара:

Постави коментар