United i Arsenal vode borbu oko Gotze

[postlink]http://topicsmagazine.blogspot.com/2011/11/united-i-arsenal-vode-borbu-oko-gotze.html[/postlink]
Nogometaš Borusije Dortmund, Mario Götze svojim fenomenalnim igrama privlači veliku pažnju europskih klubova. Poslije Arsenala koji je pokazao veliki interes za fantastičnog nogometaša njemačkog šampiona, u trku se uključuje još jedan klub iz Engleske, Manchester United.

Mario Götze je odigrao ključnu ulogu u pobijedi svog tima nad Bayern Munchena u subotu i još jednom se potvrđuju riječi tehničkog direktora Nogometnog saveza Njemačke, Matijasa Samera, koji je Götzea opisao kao najvećeg talenta koja je ta zemlja imala.

Arsenal će u trci za potpisom sjajnog 19-godišnjaka imati veliku konkurenciju u rivalu iz Premijer Lige, Manchester Unitedu. Naime, skaut Crvenih Đavola i brat samog Aleksa Fergusona, Martin Ferguson, uživo je gledao Götzea i bio oduševljen onim što je pokazao mladi Njemac koji se procjenjuje na nekih 25 miliona funti.

Engleski rivali će imati priliku da se još bliže uvjere u kvalitete talentiranog nogometaša slijedeće nedelje kada ekipa Borusije Dotrmund stiže na Emirate u okviru Lige Prvaka.

Izvor: sportske.net

0 коментара:

Постави коментар