Capello oduševljen Welbeckom i Jonesom

[postlink]http://topicsmagazine.blogspot.com/2011/11/capello-odusevljen-welbeckom-i-jonesom.html[/postlink]
Podmlađena reprezentacija Engleske uspjela je večeras na Wembleyu svladati svjetskog i europskog prvaka, selekciju Španije, a selektor "Albiona" posebno je zadovoljan onim što su prikazali najmlađi, poput Welbecka i Jones.

Večerašnja pobjeda u prijeteljskoj utakmici protiv Španjolske pokazala je Fabiu Capellu da će uoči Europskog prvenstva biti na "slatkim mukama" kada je u pitanju izbor reprezentativaca.

"Neki novi klinci" su se već nametnuli, a večeras su svog selektora impresionirali.

"Za mene je najvažnije da sam vidio odlične partije Rodwela, Welbecka i Jonesa. Oni su zaista sjajni mladi igrači i oni će biti jako važni za nas uoči predstojećeg Europskog prvenstva. Osim toga, bilo je jako važno pobijediti svjetskog prvaka", ocijenio je Capello.

Italijanski stručnjak se tu nije zaustavio sa pohvalama.
"I naši centralni bekovi su takođe večeras sjajno odigrali, Lescot i Jagielka su zaista bili izvanredni, a Scott Parker nevjerovatan. On je veoma važan nogometaš za nas, ispred posljednje linije obrane", konstatirao je Capello.

Englezi se u utorak sastaju sa Šveđanima, a Capello je najavio da će u tom meču pravu priliku dobiti i Terry, Cahill, Sturidge…

Izvor: sportske.net

0 коментара:

Постави коментар