Vidić: "Barca nam je opsesija"

[postlink]http://topicsmagazine.blogspot.com/2011/11/vidic-nam-je-opsesija.html[/postlink]
U susret izazovima Lige prvaka, kapetan Manchester Uniteda govori o tome da Crveni Đavoli i dalje pamte poraz u prošlogodišnjem finalu na Wembleyu.

Nemanja Vidić vjeruje da je njegova ekipa zrelija i bolje pripremljena za novi evenutalni susret s ekipom koju vodi Pep Guardiola.

Crveni Đavoli i dalje pamte poraz (3:1) na Wembleyu i Vidić ističe da je ta utakmica postala određena opsesija za englesku momčad.

"Da, ta utakmica jeste postala opsesija za nas."

"Ipak, ostaje nam utjeha da smo ih pobijedili u polufinalu 2008. godine, i to je nešto. Ako pogledate dvije utakmice odigrane 2009. i 2011.godine, i način na koji smo mi igrali, shvatit da smo bili bolji tim i da smo zaslužili pobjedu. "

"Ova sezona nosi novu šansu i nove izazove." rekao je Vidić.

Kapiten Manchester Uniteda ističe da je United dosta naučio iz utakmica s katalonskom ekipom.

"Igrali smo s Barcom u predsezoni, pobijedili smo ih ljetos i dva puta u proteklih nekoliko godina u Ligi Šampiona, tako da smatram da smo dosta naučili i napredovali u tom smislu."

"Mi ne težimo tome da postanemo kao Barcelona i da igramo kao oni. Barsa ima svoj ​​stil igre, mi imamo naš. Mi ih ne žalimo kopirati. U usporedbi s engleskim stilom nogometa, način na koji Barca igra je vanzemaljski." ističe Nemanja Vidić.

Izvor:sportske.net

0 коментара:

Постави коментар