Manchester Utd 2-2 Benfica

[postlink]http://topicsmagazine.blogspot.com/2011/11/manchester-utd-2-2-benfica.html[/postlink]
Večeras su u okviru grupe C Lige prvaka odigrana dva susreta. Manchester United i Benfica su remizirali na Old Traffordu, dok je Basel donio tri boda iz Rumunije, protiv Otelul Galatija.

Manchester United je na Old Traffordu dočekao ekipu Benfice. Već u trećoj minuti je utihnuo Old Trafford. Gaitan je prošao po lijevoj strani, uputivši prizemni centaršut, a Phil Jones je pospremio loptu u sopstvenu mrežu. U 17. minuti je Manchestester United imao prvu ozbiljniju šansu, a šut Nanija brani Artur.

Berbatov je donio veliko slavlje Crvenim vragovima. Nani je prošao po lijevoj strani, uputio centaršut, a Berbatov je sjajno reagovao glavom. Već u slijedećoj akciji je Benfica imala svoju šansu, ali De Gea odlično brani šut Pabla Aimara. Neriješenim rezultatom se otišlo na predah. 

U 60. minuti je Evra uputio jedan centaršut u kazneni prostor gostiju, a Fletcher se sjajno snalazi i pogađa za preokret Manchester Uniteda. Nakon dvije minute uslijedio je novi šok za izabranike Sir Alex Fergusona. 

Odbrana Uniteda loše reaguje, prije svega Rio Ferdinand, a Aimar donosi izjednačenje portugalskoj momčadi. U 78. minuti je Berbatov promašio veliku priliku za Manchester United. Fabio je poslao centaršut, a Berbatov loše reaguje sa šest metara. Do kraja su i jedni i drugi imali nekoliko šansi, ali rezultat je ostao 2:2.

Manchester United i Benfica su ovim rezultatom ostali u samom vrhu grupe C.

Izvor: sportsport.ba

Ostale slike pronadjite OVDE

0 коментара:

Постави коментар